Terör örgütünün listesi ABD ve Irak'ın elinde

PKK'nın kritik isimlerinin yer aldığı liste, ABD ve Irak'ın elinde. Terörle mücadele uluslararası boyutta da sürüyor.

Terör örgütünün listesi ABD ve Irak'ın elinde
  Tü ; rkiye , 248 kişilik listeyi ' teslim etmeleri ' iç ; in ABD , Irak ve Kuzey Irak Bö ; lgesel Kü ; rt Yö ; netimi ' ne ulaştırdı . Listede Murat Karayılan , Cemil Bayık , Duran Kalkan gibi isimler yer alıyor . Tü ; rkiye ö ; rgü ; t ü ; yelerinin gerekirse ortak operasyonla yakalanmasını istedi .

Terö ; rle mü ; cadelede ö ; nemli bir adım atıldı . . . Tü ; rkiye , terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK ' nın en kritik isimlerinden oluşan 248 kişilik ö ; zel bir listeyi Washington ve Bağdat ' a verdi , ' Teslim edin ' dedi .

Kritik liste , Kuzey Irak bö ; lgesel yö ; netimi lideri Mesud Barzani ' ye de ulaştırıldı . Ö ; rgü ; t ü ; yelerinin teslim edilmeseler bile , ortak operasyonlarla ele geç ; irilmeleri talep edildi , ' Takipteyiz ' mesajı verildi .

Hü ; rriyet gazetesinden Metehan Demir ' in haberine gö ; re , Ankara ' nın beklenti ve teklifleri iç ; inde , gerekirse Kuzey Irak ' ta ortak operasyon yapılması da bulunuyor .

Tü ; rkiye ' nin olmadığı bir dü ; zenlemede , Kuzey Irak yö ; netimi ve ABD ' nin istihbarat alışverişi de beklentiler arasında . Atılması istenen bir diğer adım ise , ö ; rgü ; t ü ; zerindeki lojistik baskının arttırılması . . .

Hü ; rriyet gazetesine bilgi veren ü ; st dü ; zey kaynaklar , ' İlk kez ç ; ember bu kadar daraldı ' mesajı verdi . Yani benzeri gö ; rü ; lmemiş sü ; rprizler kapıda . Uyuşturucu trafiğinde yer alan ö ; rgü ; t isimleri de Avrupa istihbarat birimleriyle paylaşıldı . Listede , Murat Karayılan , Cemil Bayık , Mustafa Karasu , Duran Kalkan , Rıza Altun dahil 248 isim bulunuyor .

İstihbarat kaynakları , daha ö ; nce de benzer listeler hazırlandığını ancak yeni listenin en hassası olduğunu belirtti .

Ü ; stelik bu listede , ö ; rgü ; tü ; n hangi isminin nerede , ne yaptığına ilişkin bilgiler de yer alıyor . Yani , yapılması gereken gö ; sterilen yerlerde ö ; rgü ; t ü ; yelerini yakalamak . Kaynaklar , devletin kararlı olduğunu , bu yazdan ç ; ok şey beklendiğini sö ; ylü ; yor .

Hü ; rriyet