Gül, Türk - Nijerya Uluslararası Koleji'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Türk - Nijerya Uluslararası Okulu'nu ziyaret etti.

Türk eğitimci ve işadamlarının ö

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Türk - Nijerya Uluslararası Okulu'nu ziyaret etti.

Türk eğitimci ve işadamlarının öncülüğünde açılan okula gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ü Afrika'nın geleneksel danslarını yapan grup karşıladı. Okulu gezen Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerden bilgi aldı. Sınıflarda bulunan öğrencilerle Türkçe sohbet eden Gül, bir öğrencinin Kayserispor'u tuttuğunu ancak Bursaspor'un şampiyon olduğunu söylemesi üzerine, "Bursaspor oldu iyi de oldu. Seneye de inşallah Kayserispor olur" dedi. Öğrencilerle fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra öğrencilerin kendisi için hazırladığı gösteriyi izledi. Bir kız öğrenci "Ordunun Dereleri" şarkısını seslendirdi.

'HERODOT CEVDET' SKECİ, GÜL'ÜN GÖZLERİNDEN YAŞ GETİRDİ

Öğrenciler, Türkiye'de 'Ekmek Teknesi' adlı dizide sanatçı Hasan Kaçan'ın canlandırdığı 'Herodot Cevdet' skecini de oynadı. İlgiyle izleyen Cumhurbaşkanı Gül ve Türk heyeti gülmekten kendilerini alamadı.

Gösterilerini tamamlayan öğrencileri yanına çağıran Cumhurbaşkanı Gül öğrencileri tebrik ederek isimlerini sordu. Adını söyleyen öğrenciye okuldaki öğretmenlerin Herodot diye seslendiklerini öğrenen Gül, "Senin adın Mehmet olsun" dedi.

Gül, yaptığı konuşmada, "Burada görev yapan fedakar öğretmenleri kutluyorum ve bu okulların buraya açılmasına vesile olan işadamlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Okuldaki Türk vatandaşları ile de sohbet eden Gül, daha sonra temaslarını tamamlayarak Nijerya'dan ayrıldı.

Türk –Nijerya Uluslararası Koleji'nde öğrencilere 5 yabancı dil birden öğretiliyor.