BTSO Başkanı İsmail Toksöz: Kalkınmanın yolu ortak akıldan geçer

Bartınlı işadamları ve sanayiciler kalkınmanın istişare ve ortak akıl toplantılarından geçtiği görüşünde birleşti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTS

Bartınlı işadamları ve sanayiciler kalkınmanın istişare ve ortak akıl toplantılarından geçtiği görüşünde birleşti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ndeki üyelerine yönelik istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kozcağız Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO Başkan Yardımcıları Hüseyin Akmaz ve Sami Karakaş, BTSO Meclis Başkanı Halil Çelen, TSO Yönetim Kurulu üyesi ve BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, TSO Yönetim Kurulu üyeleri Halil Balık, Ercan Aydın, KOSGEB Bartın Sinerji Odağı Uzmanı Salih Kahraman, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak, TSO meclis üyeleri, sanayici ve işadamları katıldı.

BTSO Genel Sekreteri Ender Yeğen tarafından oda faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapılmasının ardından konuşan BTSO Başkanı İsmail Toksöz amaçlarının sanayici ve işadamlarının, üyelerinin dertlerini dinlemek, sorunları çözebilmek olduğunu söyledi. TSO üyelerini, sanayici ve işadamlarını her türlü ekonomik gelişmelerden, fırsat ve güncel konulardan haberdar ettiklerine dikkat çeken, Toksöz, "Sanayici ve işadamlarımızın her zaman yanında olarak yaşanan tüm sıkıntılarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bartın'ın gelişmesi ve kalkınması için ortak akıl toplantılarına önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

KOSGEB Bartın Sinerji Odağı Uzmanı Salih Kahraman da sanayici ve işadamlarına KOSGEB veritabanına kayıt olma, KOSGEB'in destek ve kredileri konularında bilgiler verdi. TÜİK'in 2008 verilerine göre Bartın'ın 188 bin 449 nüfusunun bulunduğunu dile getiren KOSGEB Uzmanı Salih Kahraman, bu verilere göre ihracatın 14,6 milyon, ithalatın da 8,9 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Tek derdin Bartın ekonomisinin kalkınması ve büyümesi olduğunu ifade eden KOSGEB Uzmanı Kahraman, girişimci ve işletme sahiplerinden kamudan çekinmemeleri çağrısında bulundu: "Proje üretsinler, gelsinler kendilerine KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verip yardımcı olalım."

Bartın'ın en önemli sorununun alt yapısı hazır sanayi parsellerinin üretilememesi olduğunu anlatan Bartın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mehmet Bayrak ise 5084 sayılı teşvik kanunu sayesinde Bartın'da 68 sanayi tesisine 10 milyon lira destek sağlandığını, 3 bin 500 ilave istihdam gerçekleştiğini 23 sanayi tesisinin enerji desteği almaya devam ettiğini açıkladı. Toplantı bitiminde sanayici ve işadamlarının soruları cevaplandırılarak karşılıklı fikir alışverişinden sonra katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.