Suriye, Türkiye'ye yönelik tehditlere göz yummama konusunda kararlı

Genelkurmay Başkanlığı'nın bugün duyurduğu Suriye'de 5 farklı kentte düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 400 kişinin gözaltına alınması

  Genelkurmay Başkanlığı ' nın bugün duyurduğu Suriye ' de 5 farklı kentte düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 400 kişinin gözaltına alınması haberini değerlendiren Suriyeli yetkililer , Türkiye ' ye yönelik tehditlere müsaade edilmeyeceğini vurguladı . Cihan ' a konuşan yetkililer , Türkiye ile Suriye arasında imzalanan Adana Mutabakatı güvenlik anlaşması çerçevesinde Suriye ' nin , terör örgütü PKK ile etkin bir mücadele yürüttüğünü belirtiyor . Türk yetkililer de operasyonların , iki ülke arasındaki güvenlik anlaşmasının bir parçası olduğu ve olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çekiyor .

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye ' ye yönelik hiç bir saldırıya müsamaha gösterilmeyeceğini ifade ederek bu konuda etkin bir mücadele göstermekte kararlı olduklarını ifade etmişti . Esad , " PKK ile mücadelede Türkiye ile tam bir mutabakat ve yüzde 100 güven var . " demişti .

Suriyeli kaynaklar Türkiye ile Suriye arasında imzalanan Adana Mutabakatı çerçevesinde terör örgütüne yönelik daha öncede olduğu gibi operasyonların yapıldığını bununla ilgili olağanüstü bir durumun olmadığını belirtiyor . Kaynaklar Suriye ' nin , Türkiye ' ye yönelik hiç bir saldırıya göz yummama konusunda kararlı olduğunu ifade ediyor .

Suriye ' deki Türk yetkililer de son gerçekleştirilen operasyonlarda olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını dile getiriyorlar . Yetkiler , Suriye ile Türkiye arasında Adana Mutabakatı çerçevesinde güvenlik işbirliği anlaşması olduğunu ve bu anlaşmanın gereği olarak bu tür operasyonların hep yapıldığını aktarıyor . Yetkililer , operasyonlar konusunda da Türk Dışişleri Bakanlığı ' nın bilgilendirildiğini aktarıyor .