Sivas Belediye Başkanı Ürgüp müteahhitleri uyardı: Ruhsatsız yapıları yıkacağız

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ruhsatı olmadığı halde inşaatı devam eden yapılar için müteahhitleri uyardı. 31 Temmuz'a kadar süre veren Ürgüp, "

  Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp , ruhsatı olmadığı halde inşaatı devam eden yapılar için müteahhitleri uyardı . 31 Temmuz ' a kadar süre veren Ürgüp , " Hukuka uygun olmayan yapıların yıkılması dahil 32 . maddenin belediyeye tanıdığı her türlü yasal tedbirler uygulanacaktır . " dedi .

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp , yanına Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil ve imardan sorumlu birimlerin müdürlerini de alarak bir basın toplantısı düzenledi . Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda , Ürgüp , kaçak inşaat yapan müteahhitleri hedef aldı . Daha önce inşaat mühendisleri ve TSO meslek komitesinin temsilcileri ile bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Ürgüp , bu toplantıda imar ve şehircilik açısından hassasiyetlerini anlattıklarını söyledi . Gelinen noktada bazı müteahhitlerin belediyenin imar konusundaki ince çizgisini çok iyi anlamadığını belirten Ürgüp , " Bugün itibariyle sayıları 10 ila 15 arasında değişen müteahhit firma ruhsatlarını almadıkları halde inşaatları neredeyse bitme aşamasına gelmiş durumda . Uyarılara rağmen bu ' olmazsa olmaz ' kuralı uygulamamaktalar . Aynı şekilde bittiği halde ve içinde oturanlar olan bazı binaların dahi ruhsatı yoktur . Birçok müteahhit ve şahıs uyarılara karşı duyarsız davranmaktadır . " şeklinde konuştu .

Bugün yaptığı basın toplantısını milat olarak koyduklarını belirten Belediye Başkanı Ürgüp , " İşte bütün bu yanlışların imar kanunu ve mevzuatlarına aykırı davranışları artık sona ermesi için basın mensuplarımız aracılığıyla halkımız ve konunun muhatabı iş adamlarımıza duyurmak istiyorum . Uymayanlar hakkında 32 . madde dahil her türlü yasal tedbir uygulanacaktır . " şeklinde konuştu .