Obama'dan Göçmen Politikasında Geniş Reform Çağrısı Washıngton

ABD Başkanı Barack Obama, 'bozuk' olduğunu düşündüğü Amerikan göçmen politikasında geniş reform çağrısında bulundu.

  ABD Başkanı Barack Obama , ' bozuk ' olduğunu düşündüğü Amerikan göçmen politikasında geniş reform çağrısında bulundu .
Başkan seçildiği Ocak 2009 ' dan beri göçmenler konusunda yaptığı ilk önemli konuşmada Obama , Cumhuriyetçi Partiden bununla ilgili siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak çaba sarf etmesini istedi . Obama , ilerlemeye hazır olduğunu söylemekle beraber Kongrede bu reformun kabul edilmesi konusunda kendisine yardım edecek yeni önerilerden söz etmedi .
Washington ' daki American University ' de konuşan Obama , ' Kimin hangi sürelerde ülkemize girip , kimin giremeyeceğini bilmek meselesi hala tartışma konusu . Bu bugün bir gerçek olarak duruyor , hatta aramızdan bazılarının bu bozuk sistemi tamir etmekteki yetersizliği nedeniyle de daha da kötüleşti ' ifadesini kullandı .
' Hassas bir mesele ' olarak adlandırdığı göçmen politikasının siyasi tartışma ve pazarlıklara takıldığını belirten Obama , ' Ben ilerlemeye hazırım . Demokratların çoğu ilerlemeye hazır . Amerikalıların çoğunun da ilerlemeye hazır olduğunu düşünüyorum ' dedi . Ancak Obama , ' sorunun iki partinin uzlaşması olmadan çözülemeyeceğini vurguladı .
01 . 07 . 2010 23 : 24 : 30