MHP'li Tankut, TOKİ'nin 'güvenli karakol' projesini TBMM gündemine taşıdı

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin 1,5 yıl önce toplam 218 güvenli karakol ve hizmet binası inşa edilmesine ilişkin

  MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut , Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) ' nin 1 , 5 yıl önce toplam 218 güvenli karakol ve hizmet binası inşa edilmesine ilişkin imzaladığı protokolün gereğini yerine getirmediğini söyledi . Konuyu TBMM gündemine taşıyan Tankut , Başbakan ' ın yahıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde , " İnşaatlara başlanmamasının ya da geciktirilmesinin sebepleri nelerdir? " diye sordu?

Milletvekili Tankut , 2008 yılının kasım ayında Maliye Bakanlığı , TOKİ ile Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında yapılan protokolü meclis gündemine taşıdı . Başbakan Tayyip Erdoğan ' ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tankut , anılan protokole göre , TOKİ ' nin Doğu ve Güneydoğu bölgesi ile sınır illerinde toplam 218 güvenli karakol ve hizmet binası inşa edeceğinin o tarihte açıklandığını hatırlattı .

Tankut , " Askeri karakol ve hizmet binalarının elektrik , yol , su gibi altyapılarıyla birlikte 8 ile 24 ay arasında bitirilerek teslim edileceği protokole bağlanan projelerin , aradan yaklaşık 1 . 5 yıl geçmiş olmasına rağmen gerçekleştirilememiş olmasının nedeni anlaşılabilmiş değildir . O günlerde ' savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olduğu işler ' kapsamında değerlendirileceği açıklanan projelerin neden geciktiği merak edilmektedir . " dedi .

MHP Milletvekili Yılmaz Tankut ' un Başbakan Erdoğan ' a yönelttiği sorular şöyle : " İnşaatlara başlanmamasının ya da geciktirilmesinin sebepleri nelerdir? Anılan projelere başlanmadı ise sebebi nedir , haklı , geçerli bir gerekçesi var mıdır? Projelere başlanmamasının , ya da gecikmesinin sorumluları hangi kurumlardır , sorumlular hakkında bir soruşturma açılacak mıdır? Başlanmayan ya da geciktirilen projelerin bir an önce bitirilerek hizmete konulmasının gereğine inanıyorsanız , bu konuda bir çabanız olacak mıdır? "