Mesudiyeliler, Melet Irmağı'nı kirleten Koyulhisar'daki taş ocağını protesto etti

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları, ilçenin içinden geçen Melet Irmağı'nı kirlettiğini iddia ettikleri Sivas'ın Koyulhisar i

  Ordu ' nun Mesudiye ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları , ilçenin içinden geçen Melet Irmağı ' nı kirlettiğini iddia ettikleri Sivas ' ın Koyulhisar ilçesindeki maden ocağını protesto etti .

Beraberindeki grupla Koyulhisar ilçesinde Melet Irmağı ' nın kenarında faaliyet gösteren maden şirketine giden Ankara Mesudiyeliler Derneği Başkanı Nuri Özmen , burada bir basın açıklaması yaptı . Özmen , şirket tarafından Melet Irmağı ' na bırakılan kimyasal atıklar sebebiyle başta balıklar olmak üzere sudaki canlıların zarar gördüğünü ileri sürdü .

Şirketin mevzuata uygun şekilde arıtma yapmadığını iddia eden Özmen , ' ' Melet Irmağı ' nın kirliliği , onu belli bir oranda arıtıp içme suyu olarak kullananları , günlük yaşamında kullanma suyu olarak yararlananları tehdit etmekle kalmıyor , zaman zaman içine salınan kimyasal atıklar yüzünden , başta balıklar olmak üzere tüm canlılar da ölüyor . Böylece doğal denge bozulmuş oluyor . Sonuçta Melet Irmağı ' nın doğduğu yerden başlayarak Mesudiye , Gölköy , Gürgentepe , Ulubey ve Ordu merkezi ile ırmak kenarındaki köyler kirli ve zehirli suya mahkum ediliyorlar . ' ' dedi .

Ordu Çevre ve Orman Müdürlüğü ' nün hazırladığı 22 Haziran 2010 tarih ve 2108 sayılı raporla , şirketin gerekli önlemi almadığını ortaya koyduğunu belirten Özmen , söz konusu raporun tek başına Melet Irmağı ' nın nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldığını gösterdiğini ifade etti .

Özmen ve beraberindekiler daha sonra şirketin posa havuzlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı . Şirket yetkilileri ise , posa havuzlarının , en kısa sürede yasalara uygun olarak ırmaktan daha uzak bir yere taşınacağını bildirdi .

Etkinliğe Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül , Yeşilce Belediye Başkanı Feyzi Ünal , Topçam Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu , Üçyol Belediye Başkanı Aydın Gündoğdu , Mesudiye Gelişme Vakfı Başkanı Muzaffer Ünver , İstanbul Mesudiyeliler Derneği Başkanı Süleyman Uluocak , Mesudiyeliler Hizmet Vakfı Başkanı Sezgin Özüpek , Mesudiye Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başarslan , Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Sarıgül ve Mesudiye Ticaret Odası Başkanı Recai Koçyiğit destek verdi .