Küçük: Kthy'nin Thy'den Koparılması Hata Lefkoşa

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, ekonomik krize giren ve Atlesjet'le ortak olan Kıbrıs Türk Hava Yollarının (KTHY), 2005'te Türk Hava Yollarından (THY) koparılmasının büyük bir hata olduğunu söyledi.

  KKTC Başbakanı İrsen Küçük , ekonomik krize giren ve Atlesjet ' le ortak olan Kıbrıs Türk Hava Yollarının ( KTHY ) , 2005 ' te Türk Hava Yollarından ( THY ) koparılmasının büyük bir hata olduğunu söyledi .
Küçük , hükümetin almakta olduğu ekonomik önlemler ve KTHY ile ilgili son gelişmeler konusunda Başbakanlıkta basın toplantısı düzenledi .
KTHY ' nin , özellikle bir dünya markası haline gelen Türk Hava Yollarının ortağı olma fırsatını iki kez kaybettiğini belirten Başbakan Küçük , ' 2005 yılında THY ' de ve dünya havacılığındaki gelişmeler iyi etüt edilmeden KTHY ' nin THY ' den koparılmasının büyük bir hata olduğunu ' söyledi .
KKTC Başbakanı Küçük , şunları dile getirdi :
' İkinci büyük hata ise maalesef Hava-Sen yetkililerinin tavrı nedeniyle yaşanmış ve beş ay önce Türk Hava Yolları ile başlatılan KTHY ' nin önce kurtarılması sonra THY ile ortaklık içine sokulması çabaları akamete uğratılmıştır . '
Atlasjet ' le imzalanan ortaklık protokolünü de hatırlatan Başbakan Küçük , ' KTHY ' nin bu noktaya gelmesinde ilgili sendikanın çok büyük payı vardır . Hükümet kararlıdır ve bu şekilde devam edecektir ' diye konuştu .

-EKONOMİK TEDBİRLER-

Başbakan Küçük , Bakanlar Kurulunda dün alınan ekonomik tedbirlerle ilgili olarak , ' Hükümetimizin temel hedefi kamu maliyesinin sıkıntılarının aşılması , istikrarlı kalkınan bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ' dir ' dedi .
Dünyanın hiçbir devletinde hükümetlerin durduk yere ekonomik önlemler almadığını , çünkü belirli kesimlerin tepkisine yol açmak istemediklerini belirten Küçük , ' Şaşmaz amacımız KKTC halkının yaşam kalitesini yükseltmek , refahını arttırmaktır . Şu sıralar bir takım zorluklar olabilir ama kimse merak etmesin ' dedi .
01 . 07 . 2010 22 : 52 : 07