Kırık pirinçler gümrükten "baldo" diye geçirilmiş (Özel)

İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, yurt dışından baldo pirinç olarak ithal edildiği b

  İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada , yurt dışından baldo pirinç olarak ithal edildiği belirtilen tonlarca ucuz pirincin Türkiye ' ye getirildikten sonra baldo pirinç ile değiştirildiği belirlendi .

Erenköy Gümrük Müdürlüğü denetiminde olan bir antrepoda farklı türlerdeki pirinçlerin değiştirildiği belirlendi . Bunun üzerine soruşturma başlatan görevliler İthalatçı firma ve beyan sahibinin bilgisi olmadan sahte imza ile beyanname düzenlendiğini , Türkiye ' ye getirilen tonlarca pirincin ve Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü ' nden geçişi yapılarak Erenköy Gümrük Müdürlüğü denetiminde olan antrepoya getirildiğini belirlendi . Haylardarpaşa ' da ve Erenköy ' de orta boylu ( Baldo ) pirinç olarak beyan edilen plastik çuvallar içindeki 44 bin 780 kilogram pirincin , yapılan tespitlerde kırık pirinç olduğu ve baldo cinsine göre çok daha ucuz olduğu belirlendi .

İtalya ' dan Türkiye ' ye getirilen pirinçlerle ilgili 8 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan görevliler yaklaşık 45 ton pirince el koydu . Ele geçirilen ürünün gümrük değerinin 124 bin 380 TL olduğu ancak piyasa değerinin yaklaşık 200 bin TL ' yi bulduğu belirtildi .