Karekodlu ilaç şartı şeker hastalarını 'krize' soktu

Karekodsuz ilaç satışlarının bugünden itibaren yasaklanması mağduriyetleri de beraberinde getirdi. Özellikle diyabet hastaları insülin kartuşlarını, i

  Karekodsuz ilaç satışlarının bugünden itibaren yasaklanması mağduriyetleri de beraberinde getirdi . Özellikle diyabet hastaları insülin kartuşlarını , iğne uçlarını ve şeker ölçüm çubuklarını , karekodsuz girişlere sistem kapatıldığı için alamadığından ciddi mağduriyetler yaşattı .

İlaç firmaları , dağıtım kanalları ve eczanelerin bu düzenlemeye ilişkin hazırlık yapmaması sebebiyle eczanelerin raflarındaki ilaçların çoğunun karekodsuz olduğu öğrenildi . İlacı eczanede olmasına rağmen alamayan hastalar ve eczacılar ilk günden büyük sıkıntı yaşadı .

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası ( TEİS ) Genel Başkanı Ecz . Nurten Saydan , " İTS ile eczanelerimizde yeni bir ilaç kaosu başlamıştır . Bugün başlayan ve karekodsuz ilaç satışına izin vermeyen sistem , özellikle diyabet hastalarının insülin kartuşlarını , iğne uçlarını ve şeker ölçüm çubuklarını ödemeyerek mağduriyetlere sebep oldu . Vatandaşımızın sağlığını olumsuz etkileyen bu uygulamanın sorumlusu biz eczacılar değiliz . " dedi .