Kaçak Evinin Çatısına Çıkıp Yıkımı Engellemek İstedi

Bursa'da, Yıldırım Belediyesi kaçak yapılan 2 evin yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımlar esnasında bir kadın kaçak evinin çatısına çıkarak belediye ekiplerini engellemek istedi.

  Kaçak ve çarpık yapılaşmayla mücadelesine aralıksız devam eden Yıldırım Belediyesi , Fidyekızık ve Çınarönü Mahallesi ' nde 2 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi . Fidyekızık Mahallesi ' ndeki yıkımda olay çıkaran kaçak yapı sahipleri , güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı . Yıkım esnasında bir kadın kaçak yaptırdığı evinin çatısına çıkarak polis ve belediye ekiplerini engellemek istedi . Sözlü uyarılarının ardından ikna edilen vatandaş evinin çatısından indirilirken , kaçak yapılar kısa bir sürede yerle bir
edildi . Güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı bazı vatandaşlar ise serbest bırakıldı .
Kaçak yapılaşma konusunda taviz vermediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin , " Hedefimiz , Yıldırım ilçesini modern bir ilçe haline getirmek . Biz kaçak yapılaşma konusunda kararlılığımızı her fırsatta vurguluyoruz . Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana kaçak yapı sahiplerine göz açtırmadık , bundan sonra da açtırmayacağız . Bununla ilgili olarak pankartlar ve el broşürleri ile vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz . Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis , deprem gerçeğini hatırlatıyoruz .
Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık . Vatandaşlarımız kaçak yapı yapmak yerine gelip belediyemizden ruhsatlarını alsınlar . Ayrıca , toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz . El birliği ile Yıldırım ilçesinde kaçak ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim " diye konuştu .