Gaski Araç Parkına 5 Yılda 7 Milyon Tl'lik Yatırım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, alt yapı çalışmalarında hizmet vermek üzere Gaski Genel Müdürlüğü'ne alınan 3 yeni aracın tanıtımı gerçekleştirdi.

  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey , GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy , Genel Sekreter Yardımcıları , Daire Başkanları ve belediye çalışanlarının katıldıkları tanıtım programında konuşan Başkan Güzelbey , " Şehrin sadece üst yapısına değil , alt yapısına da çok ciddi yatırımlar yapmaktayız , alt yapı yatırımları görünmeyen yatırımlardır " dedi .
Bir şehrin modern bir şehir olabilmesi ve geleceği için alt yapıya yapılacak yatırımların şart olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey , " Biz bu çerçevede hem yağmursuyu , kanalizasyon hem de şebeke suyu konusunda bizden önceki son 30 yılda yapılanlara eşit , hatta bazılarında yapılanlardan daha fazla alt yapı yatırımı yaptık . Alt yapı yatırımının sağlıklı olarak hizmet verebilmesi için de üstün teknolojiye sahip araçlarla bu yatırımı destekledik " dedi .
GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kanal ve rögar temizleme çalışmalarında kullanılmak üzere maliyeti 1 Milyon 634 Bin TL olan 3 yeni aracı makine parklarına kattıklarını belirten Güzelbey , şunları söyledi :
" 2005 yılından 2010 yılına kadar üstün teknolojiye sahip 17 araç alarak GASKİ araç parkını güçlendirdik . Bu 17 araca 7 milyon 72 bin TL verdik . Başta GASKİ Genel Müdürümüz olmak üzere , tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum . Çünkü GASKİ çalışmalarıyla Gaziantep ' te su ve kanal sorununu önemli ölçüde çözmüştür . Bugün ülkemizin birçok yerinde yağmur suyu ciddi bir sorun teşkil etmekteyken , Gaziantep ' te bu konuda çok ciddi bir alt yapı hazırlığımız bulunmaktadır . Bazı büyükşehirlerde dahi yeterli atık su
tesisi bulunmamasına karşın bugün Gaziantep ' te 2 tane arıtma tesisi ile hizmet vermekteyiz . Üçüncüsünü de bu sene itibarı ile hizmete açacağımıza inanıyorum . "

" ARAÇLARIN SAĞLADIĞI TASARRUF YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR "
GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy , araçların çok ciddi rakamlar harcanarak alındığını vurguladı . Uslusoy , " Alt yapıya harcanan para birçok belediye başkanı tarafından boşa harcanan para gibi görünürken , Başkanımız sağ olsun bize bu konuda her zaman her türlü desteği vermiştir . GASKİ Genel Müdürlüğü olarak Gaziantep için 5 yıl içerisinde harcadığımız paranın sadece 7 milyon TL ' si araç yatırımıdır . Bu araçların en önemli özelliği şehir içerisinde meydana gelen kanal arızalarından kaynaklanan , asfalt
kırma çalışmasını ortadan kaldırmasıdır . İki rögar arasında basınçlı su ve emme yönetimi ile temizlik imkanı sağlayan bu araçlar sayesinde kanal arızalarında geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 50 bir düşüş sağlandı . Yolların ve asfaltın zarar görmesini engelleyen bu araçların sağladığı tasarrufla yeni yatırımlar yapabilmemizin önü açılmış olmaktadır " diye konuştu .
Açıklamanın ardından Başkan Dr . Asım Güzelbey ve GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy araca binerek kısa bir tanıtım sürüşü yaptı .