Eyyuboğlu, Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığına Aday Oldu

Geleneksel Spor Dalları, Kayak, Dağcılık ve Bokstan sonra şimdi de Buz Hokeyi Federasyon Başkanının Erzurum'dan olması için seçim çalışmalarına start verildi.

  Erzurumlu genç iş adamı Sabri Eyyüboğlu , Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına aday oldu . Eyyüpoğlu , 10 Temmuz ' da yapılacak olan seçim öncesinde adaylık başvurusunu yaptıktan sonra ayağının tozu ile kurmayları ile yemekte buluştu .
Can Urfa ' da düzenlenen yemekli toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Şinasi Polat , Gençlikspor Kulübü Başkanı Memduh Ceyhan ile kulüp yöneticileri , diğer kulüplerin temsilcileri , Buz Hokeyi İl Temsilcisi Abdulhadi Çintimar , Fatih Tüzemen , Av . Ersin Beyazoğlu ve diğer davetliler katıldı . Neşeli geçen yemekli toplantıda Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığına aday olan genç iş adamı Sabri Eyyüboğlu , Erzurum olarak yeni bir tarih yazarak Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığını kazanacaklarını söyledi .
BUZ HOKEYİNİ HERKESE TANITACAĞIZ
Seçimi kazanmaları durumunda tavandan çok tabana yöneleceklerini ve buz hokeyini tabana yayacaklarının altını çizen genç başkan adayı Eyyüboğlu , " Hedefimiz bir Erzurumlu olarak Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığını kazanmak ve mevcut olan Erzurumlu federasyon başkanları zincirine yeni bir halka eklemek . Bunun için çalışıyoruz . Hedefimiz seçimi kazanırsak , buz hokeyini herkes tarafından tanınır bir spor haline getirmek ve ulusal medyada da bu spor dalının tanıtımını yapmaktır . Kulüp sayısını ve aynı oranda da sporcu sayısını artırmak için yoğun bir çaba sarf edeceğiz " diye konuştu .
Federasyon Başkanlığını kazandıkları takdirde hakem ve antrenör sayılarını da artıracaklarını ifade eden Sabri Eyyüboğlu , " Buzu doğduğu yere getirmek istiyoruz . Türkiye ' de 3 tane buz salonu var . Oysa Erzurum ' da beş tane buz salonu bulunuyor . Bu nedenle Erzurum ' un buz sporlarının merkezi olmasını istiyoruz . Hakemlik ve Antrenörlük kurslarını Türkiye geneline yayıp , hakem ve antrenör sayısını artırmak için büyük gayret göstereceğiz . Bunun içinde yurt dışından işi iyi bilen antrenörler getirerek , sporcu yetiştirmelerini sağlayacağız . Biz genç bir ekibiz , seçimi kazanacağımıza inanıyorum , tüm Erzurumluların da bize sahip çıkmasını ve destek vermesini bekliyoruz " dedi .
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına aday olan 31 yaşındaki Sabri Eyyüboğlu , sporculuk yaşantısında futbol oynadı . Halk oyunları ekiplerinde yer aldı ve profesyonel olarak kayak yaptı .