Erdoğan, Kabotaj Kanunu ile mesaj yayınladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kabotaj Kanunu'nun kabulünün, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarındaki en önemli başarılarından birisi olduğunu be

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Kabotaj Kanunu ' nun kabulünün , genç Türkiye Cumhuriyeti ' nin ilk yıllarındaki en önemli başarılarından birisi olduğunu belirtti .

Erdoğan , 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı . Erdoğan , Kabotaj Kanunu ' nun kabulünün , genç Türkiye Cumhuriyeti ' nin ilk yıllarındaki en önemli başarılarından birisi olduğunu belirterek , 1 Temmuz 1926 ' da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye ' nin , kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiğini kaydetti .

Erdoğan , güçlenen altyapısı , modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörünün ülke ekonomisine katkısının her geçen gün arttığını belirtti . Denizciliğin daha da gelişmesi için , denizlerden sağlanan imkânların artırılması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasının hükümetin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Erdoğan , mesajına şöyle devam etti : " Üç tarafı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden bu konumunu denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız . Hükümet olarak bu anlayışla denizcilik alanındaki çalışmalarımıza ve sektörün değerli temsilcilerinin gayretlerini desteklemeye devam ediyoruz . Bu düşüncelerle , 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' nı kutluyorum . "