Diyarbakır Baro Başkanı Aktar: ''Karadeniz''e Kürt erkeği göndereceğiz'' sözleri bana ait değil

Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, Rize Belediye Başkanı Hamdi Bakırcı''nın sözlerinden sonra bir ajansa yaptığı açıklamada, "Karadeniz''e Kürt erkek

Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, Rize Belediye Başkanı Hamdi Bakırcı''nın sözlerinden sonra bir ajansa yaptığı açıklamada, "Karadeniz''e Kürt erkekleri göndereceğiz" şeklinde bir cümle sarf etmediğini söyledi. Aktar, "Söylemediğim sözler bana aitmiş gibi yayınlandı." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Bakırcı''nın sözleri nedeniyle bir gazetecinin görüşlerini almak için kendisini aradığını belirterek, "Verdiğim demeçte söylemediğim ifadeler bana aitmiş gibi basında yer aldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Beni arayan ajans muhabirine ''sarf edilen bu sözler çağ dışı, ırkçı ve kadını aşağılayan bir düşencenin ürünüdür. İkinci evliliğe yakın olan Kürt kadınları değil Kürt erkekleridir'' dedim. Bu yanlışlığı düzeltmek ve doğabilecek yanlış anlamaların önüne geçmek için bu açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarım." diye konuştu.