Dalyan'da Renkli Kabotaj Bayramı Kutlaması

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi'nde 'Kabotaj Bayramı' kutlamaları kapsamında düzenlenen yağlı direk yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Dalyan'da Renkli Kabotaj Bayramı Kutlaması
  İztuzu Sahili ' nde yapılan törene CHP Muğla Milletvekili Dr . Ali Arslan , Kaymakam Mustafa Gürdal , Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun , Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak , Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı . İl Genel Meclisi Üyeleri ve Dalyan J . Karakol Komutanı J . Teğm . Gürsel Keklik ve Belediye Meclis üyeleri katıldı .
İzzutu Sahili ' nde yapılan tören önce Deniz Şehitleri için Milletvekili Dr . Ali Arslan , Kaymakam Mustafa Gürdal ve Belediye Başkanı Arif Sarı tarafından denize çelenk bırakıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasından sonra konuşan Belediye Başkanı Arif Sarı , " Dalyan Belediyesi olarak her yıl Deniz Şehitleri ve Kabotaj Bayramı , teknelerle kanaldan gelinerek İztuzu Sahilinde kutlanır . Bu yılda belediye olarak çeşitli etkinlikler düzenledik . Hepinize iyi eğlenceler dilerim " dedi .
Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından 15 yaş altı erkekler , 15 yaş altı kızlar ve 15 yaş üstü kız ve erkekler arasında yüzme yarışı düzenlendi . Yarışmalarda ilk üçe giren yüzücüleri çeşitli ödüller verildi .
Etkinliğin son bölümünde ise yağlı direk yarışması yapıldı . Son üç yıldır şampiyonluğu elinde bulunduran Kadir Yiğit bu kez direkteki bayrağı alamayarak , bayrağı rakibi Rasih Koçyiğit ' te kaptırdı . Zor şartlar altında uzun yağlı direği başarılı olarak yürüyüp , Türk Bayrağı ' nı alan Rasih Koçyiğit ödül olarak konan çeyrek altını aldı .
Dalyan ' daki Kabataj Bayramı etkinlikleri akşam saatlerinde Türk Halk Müziği ve İzmir Radyo Sanatçısı Selcan Gökçen Şahin ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar ' ın katılacağı halk konseri ile devam edecek .