Bursalı sanayiciler, Bilişim Vadisi için harekete geçti

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün ile Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Feder

  Genç Sanayici ve İşadamları Derneği ( GESİAD ) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün ile Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ( MAKSİFED ) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan , Bilişim Vadisi ' nin Bursa ' ya kurulması için çalışma başlattı .

Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan ' ı ziyaret eden ikili , Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ' ün ' Bilişim Vadisi Projesi Kocaeli ' nde kurulacak ' açıklamasını değerlendirdi . Ziyarette , Bursa ' nın , sahip olduğu potansiyel bakımından Kocaeli ' nden çok daha avantajlı olduğu görüşü dile getirildi .

Bursa ' nın , en azından Bilişim Vadisi Projesi ' nin bir ayağı olarak yer alması gerektiği belirtilirken , toplantının sonunda projeye inanan sivil toplum kuruluşları ve sanayi odaları ile birlikte bir platform oluşturulup , üretilen projelerin Başbakanlık ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ' na sunulması kararı çıktı .

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ' nin Bursa için çok önemli bir artı olduğunu dile getiren Başkan Özgün , Bilişim Vadisi Projesi ' nin Marmara Bölgesi ' nde birkaç ayrı bölgede kurulabileceğini söyledi .

Özgün , sözlerini şöyle sürdürdü :

" Bursa ' da yer alan birçok firma hangi sektörde yer alırsa alsın yazılım ihtiyacı duymaktadır . ULUTEK ' e ayrılan halen yaklaşık 500 bin metrekarelik araziye ilave olarak 500 bin metrekarelik de ilave bir tahsis alanı bulunmakta . Yani yer problemi zaten aşılmış durumda . Sadece Bursa ' da yer alan 5 yıldız otelleri bile düşündüğümüzde odak noktası olması gereken il Bursa ' dır . "

Bursa Valisi Şahabettin Harput ' un , Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte ortak bir platform oluşturulması talimatı verdiğini hatırlatan Özgün , çalışmalara başladıklarını kaydetti .

İNAN : MİCROSOFT İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan da Ocak 2009 ' dan bu yana Bursa ' ya bir Bilişim Vadisi kazandırılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini vurguladı . Teknopark ' a Silikon Vadisi yatırımı konusunda Microsoft ile görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi .

İnan , " Microsoft ile Teknopark ' ta onlara ücretsiz yer tahsis edip hem yazılım hem donanım üssü kurmaları konusunda görüşmelerimiz oldu . Sanayi Bakanlığımıza kadar bunu dillendirdim ama sadece Valimiz Şahabettin Harput ' un desteğini gördük . Kamuoyundan da gerekli desteği göremediğimiz için hüsranla sonuçlandı . Ancak GESİAD ' ın bu girişimi çok umut verici . Gereken birliktelik sağlanabilirse hedefe ulaşabiliriz . " şeklinde konuştu .

Hindistan ' ın bilişim teknolojisinde 20 milyar dolarlık ihracat kapasitesi olduğuna dikkati çeken İnan , Türkiye ' nin de bu alanda 300 milyon dolarlık ihracat yapabildiğini sözlerine ekledi .