'Boğazların Emniyeti İçin Adımlar Atılmalı' İstanbul

LARIN EMNİYETİ İÇİN ADIMLAR ATILMALI"

İSTANBUL (A.

  LARIN EMNİYETİ İÇİN ADIMLAR ATILMALI "

İSTANBUL ( A . A ) - 01 . 07 . 2010 - BP İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Murat Lecompte , Boğazların emniyeti açısından mutlaka birtakım adımların atılması gerektiğini söyledi .
Conrad Otel ' de düzenlenen ' Tanker ile Petrol Taşımacılığının Marmara-Boğazlar Açısından Çevresel Riskleri ve bu Risklerin Önlenmesi ' konulu toplantıya katılan Lecompte , gazetecilerin sorularını yanıtladı .
Lecompte , toplantıda yapıcı bir diyaloğun bulunmasının çok doğru olduğunu , bunun Boğazların emniyeti için önem arz ettiğini
BP olarak , Boğazların ve Boğazlarda taşımacılığın emniyeti konusunda yıllardır birçok adım attıklarını aktaran Lecompte , Boğazdan taşıdıkları petrol miktarının çok küçük olduğunu ifade etti .
' Boğazların emniyeti açısından mutlaka birtakım adımlar atılması lazım ' diyen Lecompte , bu konuda büyük firmaların farklı , küçük firmaların farklı adımlar attığını belirtti .
Lecompte , büyük şirketlerin , kılavuz kaptan kullanma gibi dünya çapındaki emniyet standartlarını uyguladıklarını dile getirerek , ' Ama her taşımacı bunu yapmıyor , çözüm taşımacılık yapan şirketlerin daha hassas davranmasından geçiyor ' diye konuştu .
Euroasia Gas şirketinden Laurent Ruseckas da Boğazlardan geçişin bugün boru hatlarını kullanmaktan daha az maliyetli olduğunu ifade ederek , by-pass boru hatlarının , ekonomik , herkes için eşit ve adil olduğu sürece kullanılabileceğini dile getirdi .
01 . 07 . 2010 19 : 36 : 17