Beypazarı'ndan çıkıyor dünyayı serinletiyor

Maden suyu sektörünün önde gelen firmalarından Beypazarı Maden Suyu Dünya'ya açılıyor. Ortadoğu ve Avrupa'daki 16 ülkeye pazarlanan marka, 10 ülkeye d

Maden suyu sektörünün önde gelen firmalarından Beypazarı Maden Suyu Dünya'ya açılıyor. Ortadoğu ve Avrupa'daki 16 ülkeye pazarlanan marka, 10 ülkeye daha ihraç edilecek.

Türkiye'de üretim yapan otuz iki maden suyu firması arasında yüzde 25'lik pazara sahip olan Beypazarı Maden Suyu İşletmesi saatte 252 bin şişelik dolum kapasitesi ile çalışıyor. İşletme 53 yıldır kapasitesini artırarak hizmet veriyor.

Yurtiçi pazarının büyük bir kısmını elinde bulundurduklarını belirten Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, Ortadoğu ve Avrupa kıtalarındaki 16 ülkeye ihracatlarının olduğunu 10 ülkeyle de görüşmelerin son aşamaya geldiğini ifade etti.

Ercan, "İngiltere, Almanya, ABD, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere yurt dışındaki 16 ülkeye ihracatımız var. Görüşmeleri son aşamaya gelen 10 ülke ile de yıl sonuna kadar anlaşma yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefi yakaladığımız taktirde Beypazarı Maden Suyu 26 ülkede Pazar payına sahip olmuş olacaktır." dedi.

Firma olarak öncelikli prensiplerinin insan sağlığı olduğunu ifade eden Ercan şunları kaydetti:

"Beypazarı Maden Suyu 53 yıldır teknolojinin sunduğu tüm yenilikleri takip ederek tüketicilere sağlıklı hizmet veriyor. Doğal maden suyunu dolumundan ambalajlanmasına kadar geçen süreçte içindeki mineral değerlerini kaybetmeden tüketiciye sunuyoruz. Rengini doğadan alan yeşil cam şişedeki Beypazarı Maden Suyu içeriğindeki mineral değerleri ile 'Zengin Mineralli Maden Suyu' kategorisine giriyor.

BEYPAZARI MADEN SUYU ÖDÜLE DOYMUYOR

Kurulduğu yıldan bu güne kadar bir çok dalda ödül alan Beypazarı Maden Suyu Gazi üniversitesinin hazırladığı anket sonucu II. Ulusal Spa&Wellness Kongresinde en iyi maden suyu kategorisinde birinci gelerek 2009 yılının en iyi maden suyu ödülünü aldı. Tüketici Akademisi tarafından yapılan 'Markaların Tüketici Üzerindeki Etkileri' konulu araştırma sonuçlarına göre maden suyu sektöründe hizmet kalitesine en çok güvenilen kurum olarak da Beypazarı Doğal Maden Suyu İşletmesi'ne 'Tüketici 2010 kalite ödülü' verildi. Ayrıca Beypazarı Maden Suyu en son olarak Avrupa Birliği'nden (AB) aldığı kalite ödülü ile taçlandı. 'Uluslararası AB Kalite Zirvesi'nde Tüketici Akademisi tarafından çeşitli üniversitelerin görüşleri alınarak oluşturulan araştırma sonuçlarına göre kalite ve inovasyon uygulamalarında AB normlarını uygulandığı '2010 AB Kalite Ödülü' nü kazandı.

53 senenin vermiş olduğu güven, tecrübe ve kalite ile bu ödülleri aldıklarını belirten Niyazi Ercan ödüllerin kendilerine büyük sorumluluk yüklediğini ifade etti. Ercan " Maden suyunu kaliteden taviz vermeden Dünyanın her noktasına ulaştırıyoruz. Bu ödüller bizim için sorumluluktur. Çünkü önemli olan zirveye çıkmak değil zirvede kalmaktır.Kaliteyi ön plana çıkarmaktır.Biz ürünlerimizde sağlık sunmayı,kalitenin bir parçası olarak görüyoruz. Sağılıklı yaşam için günde en az iki şişe maden suyu içmeyi öneriyoruz." diye konuştu.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

Yapılan araştırmalara ve uzman görüşleri itibariyle maden suyunun bazı faydaları şöyle:

Doğal maden suları zengin magnezyum içeriği sayesinde kalp ve damar hastalıklarını azaltıyor. İçindeki kalsiyum sayesinde kemikleri kuvvetlendirerek osteoporozdan koruyor,magnezyumla birleşince damar ve kasların düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. İçersindeki bikarbonat mide hastalıklarına iyi geliyor.Şeker hastalığı ve gut tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde tavsiye ediliyor. İçeriğindeki sülfat bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Kalori içermediği için diyeti destekliyor.Selülit oluşumunu engelliyor.Florür içerdiği için diş çürüklerini önlüyor.