Aydın Efeleri, İzmitlileri Kurtuluş Günlerinde Yalnız Bırakmadı

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi Aydın Belediyesinin katkılarıyla İzmit Belediyesi'nin düzenlediği İzmit'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89

Aydın Efeleri, İzmitlileri Kurtuluş Günlerinde Yalnız Bırakmadı
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi Aydın Belediyesinin katkılarıyla İzmit Belediyesi'nin düzenlediği İzmit'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89. yılı etkinliklerine katıldı.
3 gün süren kurtuluş etkinlikleri kapsamında İzmit'in çeşitli semtlerinde gösteriler sunan Kuvayi Milliye Halk Oyunları ekibi, İzmitlilerin gönlünde taht kurdu.
Kurtuluş coşkusuna ortak olmak için etkinliklere katıldıklarını, ve İzmitlilerden olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Mustafa Yormaz, "İzmit Belediyesinin davetlisi olarak katıldığımız kurtuluş etkinliklerinde Aydın Efeleri olarak bulunmaktan çok mutluyuz. Bağımsızlığımızı bundan 89 yıl önce çok büyük fedakarlıklarla kazandığımızı unutmadık. Bize bugünlerimizi sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu atmosferi paylaşmamızı sağlayan başka Aydın Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na ve davetleriyle bizlerleri onurlandıran İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibinin Kurtuluş coşkularına ortak olmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da, "İzmit'in kurtuluş çoşkusunu bir günle sınırlamadık. 3 günden beri kentin dört bir yanında etkinlikler düzenleyerek çoşkuya herkesin ortak olmasını sağladık. Etkinliklerimize Aydın'dan katılarak bizlerle kurtuluş coşkusuna ortak olan efelerimizi kutluyorum. Efelerimizi gelecek yıl etkinliklerimizde de burada görmek isteriz. Efelerimizle bütün Aydınlılara selam gönderiyorum" diye konuştu.
Etkinlikler kapsamında Kocaevi Tv'nin hazırladığı akşam programına konuk olan Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi sergiledikleri performansla ilimizi en iyi şekilde temsil ederken, İzmit Belediyesince kentin sembolü olan pişmaniyenin tanıtılması amacıyla pop müziğin duayen sanatçısı ve İzmit sevdalısı Erol Büyükburç tarafından bestelenen 'Pişmaniye' adlı şarkının klip çekimlerinde de yer aldılar.