Akyıl: Sorunlar cinsiyet üzerinden değil insani değerler üzerinden çözülür

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın, Kürt sorununu çözmek için Güneydoğu'dan dini nikahlı olarak ikinci eşlerini alabileceklerini söylemesine yöne

  Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ' nın , Kürt sorununu çözmek için Güneydoğu ' dan dini nikahlı olarak ikinci eşlerini alabileceklerini söylemesine yönelik tepkiler devam ediyor . Bakıcıyı kınadığını ifade eden Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl , sorunların cinsiyet üzerinden değil , insani değerler üzerinden çözüleceğini söyledi .

Bakırcı ' nın açıklamalarını talihsiz olarak nitelendirmek istediğini belirten Akyıl , " Sözleri bir belediye başkanına yakıştırmak mümkün değil . Cahil biri söylese bir yere kadar ama belediye başkanı söylüyor . Çağdışı düşünceler . Başka tabir kullanmak istiyorum ama bunun için terbiyem müsait değil . " dedi .

Kürt sorununun kız alıp verme ile çözülmediğini belirten Akyıl , Güneydoğu ' ya batıdan , Karadeniz ' den hatta yurt dışından gelin getirildiğini , aynı şekilde kızların başka bölgelere gelin olarak gönderildiğini hatırlattı . Akyıl , " Kız alıp verme insanların kendi doğası içinde olur . Baskı ve teşvikle kız alıp vermemi olur? " sorusunu yöneltti .

Belediye başkanının kaş yaparken göz çıkardığını kaydeden Akyıl , bir belediye başkanının sorunları cinsiyet üzerinden çözmeye çalışmasının büyük tehlike olduğunu kaydetti .