Adana Ticaret Odası Başkanı Baş: Türkiye'nin iyi eğitimli ve cesaretli gençlere ihtiyacı var

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, Türkiye'nin iyi eğitimli ve cesaretli genç beyinlere büyük ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Girişimcilik kültürünü

  Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş , Türkiye ' nin iyi eğitimli ve cesaretli genç beyinlere büyük ihtiyaç duyduğunu kaydetti .

Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi , genç girişimcilerin yaratıcı proje ve düşüncelerinin hayata geçirilebilmesi hedefiyle oluşturulan Adana Genç Girişimciler Kurulu ' nun Genel Kurulu yapıldı . Genel kurul toplantısının açılışında konuşan ATO Başkanı Şaban Baş , genç girişimcileri Adana ' nın geleceğinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisi olarak gördüklerini kaydetti . Şaban Baş , Türkiye ' nin 2025 yılında 6 . 7 milyon genç nüfusu ile genç nüfus oranı en yüksek olan ülke durumuna gelmesinin beklendiğini ifade etti . Buna karşın Adana ' nın yüzde 26 ' lara ulaşan işsizlik oranı ile Türkiye şampiyonu olmasının geleceğe dönük iyimser beklentilerin karamsarlığa dönüşmesine de yol açtığını kaydeden Şaban Baş sözlerini şöyle sürdürdü : " Son açıklanan işsizlik rakamları , aslında Adana ' nın sorunlarının çözümünün yatırıma ve üretime bağlı olduğunu , bu olmadıkça istihdamın da artırılamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur . Gençlerimiz için uygun ve üretken iş imkanları yaratmak için stratejiler geliştirmek ve uygulamak zorundayız . "

Konuşmaların ardından İl Genç Girişimciler Kurulu ' nun yeni yönetiminin belirlenmesi için seçim yapıldı . Tek listeyle gidilen seçim sonunda M . Tansel Ün başkanlığa getirildi . Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tansel Ün , uzun yıllardır yaşanan beyin göçü ve Güneydoğu ' dan alınan vasıfsız yoğun göçün Adana ' nın ekonomik yapısını geriye götürdüğünü belirterek , " Görev süremiz içerisinde , ülkemizde ve bölgemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların çözümüne yönelik etkili çalışmalar yapabilmenin gayreti içerisinde olacağız . " diye konuştu .