Tatili Çocuklar Belirliyor Antalya

-TATİLİ ÇOCUKLAR BELİRLİYOR ANTALYA (A.A) - 09.06.2010 - TÜRK TUR OPERATÖRÜ ÖGER TUR'UN TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ RECEP YAVUZ, ANTALYA'YA GELEN ALMAN TUR

 

-TATİLİ ÇOCUKLAR BELİRLİYOR

ANTALYA ( A . A ) - 09 . 06 . 2010 - Türk tur operatörü Öger Tur ' un Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz , Antalya ' ya gelen Alman turistlerin yüzde 60 ' ını çocuklu ailelerin oluşturduğunu söyledi .

Recep Yavuz , Türkiye ' nin Almanya ' da çocuklu ailelerin tatil yapabildiği ' bir numaralı ' tatil ülkesi olarak görüldüğüne işaret ederek , otellerdeki odaların büyüklüğü , Avrupa ' ya yakınlığı , güzel havası ve fiyatları ile misafirperverlik nedeniyle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği ülke haline geldiğini belirtti .

' Antalya ' ya gelen Alman turistlerin yüzde 60 ' ı çocuklu ailelerden oluşuyor ' diyen Yavuz , okulların tatile girmesiyle Almanya ' dan gelen çocuklu aile sayısının artacağını vurguladı . Yavuz , şöyle konuştu :

' Antalya ' ya en çok çocuklu aileler geliyor . Okullarda tatilin başlaması ile bu sayı artış gösteriyor . Küçükken tatile gelen çocuk , büyüdüğünde de sevdiği ülkeye tatile gitmek istiyor ve ailesine bu yönde etkide bulunuyor . Bu nedenle çocukların mutlu ayrılması turizmin geleceği açısından da çok önemli . Antalya ' da tatil yapan çocukların tamamı mutlu ayrılıyor . Bu sevindirici . Çünkü ailelerin tatil tercihinde çocuklar etken oluyor . Aileler çocukların istediği yere gidiyorlar . '

Yavuz , Almanya ' da ailelerin çocuk sayısının da giderek arttığına değinerek , 2006 yılında Almanya ' da aile başına düşen çocuk ortalamasının 1 . 3 iken , bu sayının 2008 yılında 1 . 41 ' e , 2009 yılında ise 1 . 61 ' e yükseldiğini belirterek , ' Alman hükümeti çocuk sayısını artırmak için çeşitli teşvikler veriyor . Ailelerin çocuk sahibi olması en çok Türk turizmine katkı sağlayacaktır . çünkü çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği ülke Türkiye ' dir ' dedi .

09 . 06 . 2010 09 : 55 : 06