Meteoroloji 15 ile yağış uyarısı yaptı

Meteoroloji, başta İstanbul olmak üzere 15 ile kuvvetli yağış konusunda uyarıda bulundu.

  Meteoroloji Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; tarafından yapılan son değerlendirmelere gö ; re ; Ü ; lkenin bü ; yü ; k bir bö ; lü ; mü ; nde aralıklarla sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak şeklinde devam edecek yağışların ; ö ; ğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası , Kocaeli , Sakarya , Yalova , Balıkesir , Bursa , Bilecik , Manisa , Uşak , Kü ; tahya , Zonguldak , Bolu , Dü ; zce , Eskişehir ile Ankara ' nın kuzey ve batı ç ; evrelerinde kuvvetli olması bekleniyor . Hava sıcaklığı , kuzey ve iç ; kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak , diğer yerlerde ö ; nemli bir değişiklik olmayacak .

Rü ; zgar , genellikle kuzey ve kuzeybatı , zamanla gü ; ney ve doğu bö ; lgelerde gü ; ney ve gü ; neybatı yö ; nlerden hafif , ara sıra orta kuvvette , yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek .

Kuvvetli yağış beklenen illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( sel , su baskını , heyelan , yıldırım , dolu v . b . ) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor .

Bö ; lgelere gö ; re hava durumu ise şö ; yle tahmin ediliyor ;

MARMARA : Ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek . Yağışların ; ö ; ğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası , Kocaeli , Sakarya , Yalova , Balıkesir , Bursa ve Bilecik ç ; evrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

EGE : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek . Yağışların ; ö ; ğle saatlerinde Manisa , Kü ; tahya ve Uşak ç ; evrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

AKDENİZ :
Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek .

İÇ ; ANADOLU : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek . Yağışların ; ö ; ğle saatlerinde Eskişehir ile Ankara ' nın kuzey ve batı ç ; evrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

BATI KARADENİZ : Ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek . Yağışların ; ö ; ğle saatlerinde Zonguldak , Bartın , Karabü ; k , Bolu ve Dü ; zce ç ; evrelerinde kuvvetli olması bekleniyor .

ORTA VE DOĞU KARADENİZ : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lge geneli aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek .

DOĞU ANADOLU : Parç ; alı ve ç ; ok bulutlu , bö ; lgenin kuzey ve batısı ( Malatya , Erzincan , Tunceli , Erzurum , Kars , Ardahan , Ağrı ve Iğdır ) aralıklı sağanak ve gö ; kgü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak yağışlı geç ; ecek .

GÜ ; NEYDOĞU ANADOLU : Parç ; alı zamanla ç ; ok bulutlu

Cihan