Lieberman: Jest yapsak da Türkiye'nin israil politikası artık değişmez

İsrail'in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin israil'e karşı politikasını değiştirmek için çaba göstermenin faydasız olacağını

  İsrail ' in aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman , Türkiye ' nin israil ' e karşı politikasını değiştirmek için çaba göstermenin faydasız olacağını öne sürdü . Lieberman , Türkiye ' de stratejik bir değişim yaşandığını , dolayısıyla jest yaparak da Ankara ' nın İsrail tavrını değiştirmenin mümkün olmadığını iddia etti .

Lieberman , Mısır ' ın Gazze ablukasını deleceği yönündeki iddialara da , " Gazze ' de sükunet Mısır ' ın lehine " şeklinde cevap verdi .

New York ' ta Amerikan Büyük Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı ' nın üyeleriyle bir araya gelen Lieberman , " Yeni bir çaba ve jestle toplumda büyük bir değişim yaşanan Türkiye ' nin İsrail ' e karşı tutumunu değiştirebileceğimizi düşünmek hatadır " dedi .

Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıdan sonra İsrail ' in dünya kamuoyu önündeki imajını düzeltmek amacıyla Yahudi örgütleri ve İsrailli temsilcilerle bir araya gelen Lieberman ' ın , ABD ziyaretleri sırasında Amerikalı yetkililerle bir araya gelmeyeceği belirtiliyor .