İşçinin can güvenliğine önem verdi, 'kazasız bin günü' geride bıraktı

Türkiye'de ambalajlı su pazarının öncü markalarından Hayat Su, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini esas alan, güvenli davranış kültürüne odaklanan

Türkiye'de ambalajlı su pazarının öncü markalarından Hayat Su, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini esas alan, güvenli davranış kültürüne odaklanan iş sağlığı ve güvenliği programının meyvelerini almaya devam ediyor. Hayat Su Antalya Fabrikası, 28 Mayıs 2010 tarihi itibariyle 'iş kazasız bin günü' geride bıraktı.

Hayat Su, çalışanlarının can güvenliğini sağlamak, işyerinde ve iş dışında 'önce can güvenliğim' kültürünü benimsetmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 2006 yılından bu yana iş sağlığı ve güvenliği programı uyguluyor.

Programın başladığı tarihten itibaren 4 yıl içerisinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda hızlı bir ilerleme sağlayan Hayat Su, bu konudaki anlayışını Antalya Fabrikası'nda 'iş kazasız bin gün'e ulaşarak taçlandırdı. Hayat Su Antalya fabrikası çalışanları, iş kazasız bininci güne ulaşma başarısını Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Arif Köyü Muhtarı Mustafa Demirel ve Hayat Su Genel Müdürü Yeşim Güra'nın da katıldığı bir törenle kutladı.

Fabrika çalışanlarını, iş sağlığı ve güvenliğine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı tebrik eden Yeşim Güra, Hayat Su Antalya fabrikasında 'sıfır kaza' hedefine 28 Mayıs 2010 tarihi itibariyle ulaşıldığını bildirdi. Fabrikada bin gün gibi uzun bir sürenin kazasız geçirildiğini belirten Güra, "Antalya'daki çalışanlarımız bu hedefin ulaşılabilir olduğunu hepimize kanıtladı. Bu başarıyı, daha da anlamlı kılan, fabrikanın Hayat Su bünyesinde çalışmaya başladığı tarihten bu yana herhangi bir iş kazası yaşanmamış olmasıdır." dedi.

Fabrikanın iş kazasız bin günü geride bırakmadaki en önemli gücün, fabrika yönetiminin kararlılığı, programı sahiplenmesi ve tüm çalışanların bu hedefe olan inancı ile istekli katılımı olduğunu vurgulayan Güra, iş kazasız bin günün her bir çalışanın 'önce can güvenliğim' dediği kültürün önemli bir ürünü olduğunu dile getirdi.

Hayat Su'nun, iş sağlığı ve güvenliği programı şu 5 temel unsurdan oluşuyor: Sıfır kaza ulaşılabilir bir hedeftir: Tüm kazalar önlenebilir. Davranış değişikliği en önemli unsurdur. İş sağlığı ve güvenliği kültürü için herkesin aktif katılımı ve desteği önemlidir. Yönetim, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını sağlamaktan sorumludur. İyi yönetilen iş sağlığı ve güvenliği koşulları, iyi performansa eşdeğerdir.