Bakan Özak: Tüm il, ilçe ve beldelere yüzme havuzu yapmak istiyoruz

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, tüm il, ilçe ve beldelere yüzme havuzu yapmak istediklerini söyledi. Sporun özendirilmesiyle vatandaşl

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, tüm il, ilçe ve beldelere yüzme havuzu yapmak istediklerini söyledi. Sporun özendirilmesiyle vatandaşların daha sağlıklı olacağını anlatan Özak, böylece sağlık harcamalarının da düşeceğini söyledi.

Özak, Ayancık Belediyesi'nce yapılan bazı yatırımların açılışını gerçekleştirmek üzere Sinop'un Ayancık ilçesine geldi.

Bakan Faruk Nafiz Özak, beraberinde Ak Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Sinop İl başkanı Cengiz Tokmak kurum müdürleri ile birlikte Ayancık Kaymakamlığını ziyaret ederek bilgi aldı. Kaymakam Gülihsan Yiğit ilçenin sorunları ile ilgili birifing alan Bakan Özak daha sonra Ayancık Belediye başkanlığına geçti. Başkanlık makamında Başkan Ergün'den belediyenin hizmetleri ile ilgili bilgi alan Bakan Faruk Nafiz Özak, yanına gelen Ayancıklı Milli futbolcu Hakan Ünsal ile de sohbet etti. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, "Daha çok spor yapmak lazım. Kahve yerine sporu özendirmek gerekli. Bunun için yetkililere büyük görevler düşüyor. Bazı ülkelerde 100 kişiden 50'si spor yapıyor. Ama bu lisanslı değil, performans sporu değil. Adam 70 yaşında spor yapıyor. Yürüyor, koşuyor. İşte o zaman o toplum sağlıklı olabiliyor. Böylelikle devlette sağlığa daha az para harcıyor. Başka yerlere yatırım yapıyor. Mesela Avusturya'nın 7 milyon nüfusu var. Yüzde 50 spor yapıldığı için hastanelere verilen para 1 milyon euro azaldı. Türkiye'de bunun yapıldığını düşünün neler olur. Biz tüm il, ilçe ve beldelere yüzme havuzu yapmak istiyoruz. Birçok ülkede yüzme mecburi ders. Yüzmeyi teşvik ediyorlar. Dolayısıyla herkes spor yapıyor yüzme öğreniyor." diye konuştu.