Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. İnanç: Sopalarla kampüse baskın yaptılar

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kampüs inşaatlarında birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, eli sopalı bir gurubun kampüs

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, kampüs inşaatlarında birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, eli sopalı bir gurubun kampüs alanını bastığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, yaptığı açıklamada, Muş Alparslan Üniversitesi'nin yatırımlarının Muş-Kulp yolu üzerinde bulun Suvaran köylülerinin, kampüs alanında çalışma yapan yüklenici firmalara rahat ve huzur vermediğini, çalışmaların jandarma gözetiminde yapıldığını belirtti.

Eli sopalı bir gurubun kampüs alanını basmaları üzerine olay yerine jandarmanın intikal ettiğini kaydeden Rektör İnanç, birilerinin çalışmaları manipüle ettiğini vurguladı. İhale sürecindeki olumsuz gelişmelerden Muş'un zarar gördüğüne dikkat çeken İnanç, bütün bu olumsuzlukların karşısında olacaklarını ifade etti.

İhalelere katılan bazı firmaların çok farklı amaçlara hizmet ettiğini dile getiren Rektör İnanç, "İhaleye katılan bazı firmaların derdi, ihaleleri manipüle etmek. Birkaç firma adına girenler var, bunun savcılık sürecini başlatacağız. Hiç kimsenin, Muş Alparslan Üniversitesi'nin yatırımlarını engellemesine müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Yaşanan olumsuz durumlar sonucu zarar gören tarafın Muş olduğunu kaydeden İnanç, "Ağacın kurdu kendindendir. Yoksa ağaca dışarıdan siz çok zarar veremezsiniz. Sınırlı sayıda belirli bir kesim var, bunlar Muş'un geleceğiyle oynuyorlar. Biz de diyoruz ki biz bunu size bırakmayacağız." dedi.

Kamuoyu ile paylaşmadıkları çok şey olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda kamuoyuyla hiç paylaşmadığımız hususlar var. Biz kampüs alanında neler çektik. Başka Rektör olsaydı, bırakıp gitmişti. Muş'un bu kadar ele ayağa düşürülmesine kimsenin hakkı yok. Ama en son kampüs alanını 30 kişi sopalı şekilde bastığında, maalesef jandarmayla o köyü basmak zorunda kaldık. Böyle bir şey olur mu ? Bunu ilk kez konuşuyoruz. Herkes uyurken, biz Muş için ter döküyoruz. Keşke, Muşlular da bizim kadar ter dökmüş olsaydı. O zaman görürdünüz Muş'un kimliği nerelere kadar ulaşırdı. Onlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Biz bir köye jandarmayı göndermeyi istemeyiz. Ancak biz o raddeye geldik. 4 işlemi yapamayan Rektörlüğe akıl vermeye çalışıyor. Rektörlükte her adamın paçalarından akıl dökülüyor, senin aklına hiçbir zaman ihtiyaç duyulmaz. Herkes işini yapacak. Rektörlükte kim hangi adımını ne için attığını çok iyi biliyor."

Muş Alparslan Üniversitesi'nin, aslında Muş'un geleceğini inşa ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, halkın üniversiteden son derece memnun olduğunu ve Üniversitenin kendi gelecekleri açısından kaçınılmaz bir yer olduğunu bildiklerini ifade etti.