Yağmur, Tavşanlı'nın Ayvalı Köyü'nde Sele Neden Oldu

Tavşanlı'da etkili olan sağanak yağmur sonrası Ayvalı köyünde sel baskını meydana geldi

Yağmur, Tavşanlı'nın Ayvalı Köyü'nde Sele Neden Oldu
  Tavşanlı ' da etkili olan sağanak yağmur sonrası Ayvalı köyünde sel baskını meydana geldi . Ayvalı Köyü Muhtarı Ali Ramazan köylerinde zaman zaman sel baskınlarının gerçekleştiğini belirterek ancak Pazar günü meydana gelen selin diğerlerine göre çok daha etkili olduğunu dile getirdi .
Ali Ramazan yetkililerin sel sonrası köye gelerek sel alanında çalışmalar yürütüldüğünü anlattı .
Muhtar Ali Ramazan , " Bilindiği üzere dağdan köyümüze Akbayır ve Akçaoğluk dereleri olmak üzere iki adet dere geliyor . Köydeki kanalların yetersiz olmasından dolayı dereyolu taştı . 2 yıl önce DSİ 100 metre boyunda kanal yapmıştı . Ancak bu yetersiz kaldı " diye konuştu .
Kaymakam Numan Hatipoğlu ve İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin ' in Ayvalı ' ya gelerek inceleme yaptığını söyleyen köy muhtarı Ali Ramazan " Yetkililerimiz köyümüze gelerek hasarları yerinde incelediler . Ayrıca DSİ ' den mühendisler de geldi . Onların da köyümüzde yürüttükleri projeleri var . Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor . Köy halkı olarak teşekkür ederiz " dedi .
Sel sonrası iki evi su bastığını ve birçok evin bahçesinin de sel sularından zarar gördüğünü anlatan Muhtar Ali Ramazan Özel İdare ' den gönderilen araçlarla köyde temizlik çalışmasının başlatıldığını sözlerine ekledi .