Türkçe Olimpiyatı Yarışmacıları Kıraç'ı Ziyaret Etti

Yurtdışındaki Türk okullarında eğitim gören yabancı çocukların katıldığı 8

Türkçe Olimpiyatı Yarışmacıları Kıraç'ı Ziyaret Etti
  Yurtdışındaki Türk okullarında eğitim gören yabancı çocukların katıldığı 8 . Uluslararası Türkçe Oimpiyatı nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye ' ye gelen öğrenciler İzmir ' e geldi . İzmir ' de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler öğretmenleriyle birlikte İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ' ı makamında ziyaret etti .
İzmir Adnan Menderes Havalimanı ' na indiklerinden itibaren sıcak insanlarla karşılaştıklarını ve burada olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten öğrenciler , yanlarında getirdikleri hediyeleri Vali Kıraç ' a armağan ettiler .
Türkiye ' ye geldikleri için çocuklara hoş geldiniz diyen Kıraç , ülkeler arasındaki dostlukların , kardeşliklerin ve barışın dil bağıyla zengin olabildiğini belirten Kıraç , " Türkçe dünyada konuşulan yedi büyük dil arasında yer alıyor . 250 milyon insan dünyada konuşuyor . Türkçe bir barış dili ve dünyanın birçok ülkesinde okullarımızda Türkçe eğitimi veriliyor . Bu olimpiyat Türkçenin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır . Bizler sizleri fahri bir gözlemci olarak görüyoruz . Ülkenize gittiğiniz zaman büyüklerinize ve arkadaşlarınıza burayla ilgili düşüncelerinizi aktaracaksınız " diye konuştu .