Su İçmek İsterken Hayatını Kaybeden Kızı İçin 8 Çeşme Yaptırdı

Vanlı hayırsever iş adamı Osman Pınaroğlu, su içmek için yolun karşısına geçerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden kızı için eğitim kurumlarına 8 çeşme yaptırdı.

Su İçmek İsterken Hayatını Kaybeden Kızı İçin 8 Çeşme Yaptırdı
Kızı Dilan Pınaroğlu'nu 11 yaşında iken 2005 yılında kaybeden Osman Pınaroğlu, şimdiye kadar 1 öğretmen evi, 2 lise ve 5 ilköğretim okuluna çeşme yaptırdı. Edremit İlköğretim Okulu önüne yaptırılan çeşme, düzenlenen törenle açıldı. Edremit Milli Eğitim Müdürü Abdulkerim Taz, Şube Müdürü Şahin Solmaz, Edremit İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Yeşil'in katıldığı çeşme açılış töreninde konuşan iş adamı Osman Pınaroğlu, Diyarbakır'daki bir trafik kazasında hayatını kaybeden kızımın anısını yaşatmak için çeşme yaptırma kararı aldığını anlattı.
Eğitime yardımın kutsallığına değinen ve daha önce de Edremit ilçesindeki Çayırbaşı Köyü İlköğretim Okulu'ndaki çocukların üşümemesi için okula kalorifer çektiren Pınaroğlu "Çocukların su içerken kızımı hatırlamaları bizi mutlu edecektir. Umuyorum ki eğitime yaptığım bu hizmet çevremdeki insanlara örnek olacak. Bu sayede merhum kızım da bu karardan memnun kalacak ve onu arkadaşları unutmayacaktır" dedi.
Edremit İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Yeşil ise iş adamı Pınaroğlu'na teşekkür ederek eğitime yatırımın geri dönüşümü olan tek hizmet olduğuna değindi. Yeşil "Hayısever iş adamlarının böyle örnek hizmetleri eğitime kazandırmalarını daha çok bekliyoruz" şeklinde konuştu.