Kore Gazi, Kore'ye Gidiyor

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi, 60 yıl sonra Kore'ye bir gazi daha gönderiyor

Kore Gazi, Kore'ye Gidiyor
  Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi , 60 yıl sonra Kore ' ye bir gazi daha gönderiyor . Dernek üyesi ve Milas ' ta bulunan Kore Gazisi Hüseyin Gürler , Kore Cumhurbaşkanlığı ' nın davetlisi olarak bu ülkeye gitti .
56 Muharip Gaziler Derneği Şubesi arasından , 14 ' ünden belirlenen Kore gazileri arasında bulunan Hüseyin Gürler beraberinde torunu Ziya Gürler ' le birlikte Kore ' ye gitti .
Kore Gazisi Hüseyin Gürler ' i Kore ' ye yolculundan bir gün önce evinde ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban , 56 dernek arasından ilk 14 ' e girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ; " Kuruluşumuzun üzerinden henüz 3 yıl geçti . Buna rağmen 14 dernekten biri olduk ve dernek üyesi bir gazimizi Kore Savaşı ' nın 60 . yıl dönümünde Kore ' ye gönderiyoruz . Kore Cumhurbaşkanlığının davetlisi olarak bu ülkeye giden Sayın Gazimize ve torununa iyi yolculuklar diliyor , sağ selim dönmelerini temenni ediyorum .
Milas şubesinin barış elçisi olarak gönderdiğimiz gazimizin 60 yıl sonra da , tıpkı 60 yıl önce olduğu gibi bizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum " dedi .
Kore Gazisi Hüseyin Gürler ise , Dernek Başkanı Mehmet Sarban ' ın görevde bulunduğu süreler içerisinde derneği Milas ' ta en faal derneklerden biri haline getirdiğini ve bu gayretlerinden dolayı kendisini kutladığını belirterek başladığı konuşmasında ; " Yaklaşık 60 yıl önce savaş için gittiğim topraklara , bu kez ziyaretçi olarak gidiyorum . Ömrümün baharında bulunduğum o topraklara , 60 yıl sonra yeniden gitmem dolayısıyla tarifi zor duygular yaşıyorum . Bu yolculuğu sağlayan tüm Muharip Gaziler Derneği yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyorum . Şu anda tarifi imkansız duygular içindeyim " dedi .
Milas-Bodrum Havalimanı ' ndan dernek Başkanı Mehmet Sarban ve gazi arkadaşları tarafından uğurlanan Kore Gazisi Hüseyin Gürler , aynı gün İstanbul Pendik ' te bulunan şubede , diğer gazi arkadaşları ile buluştu . Kore Gazisi Hüseyin Gürler ve diğer gaziler , 11 Haziran ' da Türkiye ' ye dönecek .