İzmir'de İnönü ile Yeşillik caddeleri birleşiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ilçesinin İnönü ile Yeşillik caddelerini birleştirecek. Aradaki mesafe, yeni ekspres yol sayesinde 2 kilometre
Sembolik yıkımdan önce bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu , " Bir taraftan yolları bulvarları açarken diğer taraftan 80 kilometrelik Aliağa-Menderes projesinde sona geliyoruz . En çok dikkat ettiğimiz konu tasarruf , ikincisi projelerin kente , kent insanına , kent ekonomisine ne getireceğidir , yani öncelik sırasıdır . " dedi . Başkan Kürüm ise ilçenin özlemle beklediği yeni güzergâhın ulaşıma büyük katkılar sağlayacağını belirtti .
İnönü Caddesi Metin Oktay Kavşağı ' ndan başlayarak Hıfzıssıhha önünden 52/18 , 52/96 , 200/1 , 9601 ve 9602 sokaklar , Erdal Yaklav Caddesi , 4551 Sokak , Dostluk Bulvarı ve 4025 Sokak güzergâhı boyunca açılacak 5 , 5 kilometrelik yeni bağlantı yolu , İnönü ile Yeşillik caddelerini birbirine bağlayacak . Toplam 7 , 5 kilometrelik güzergâhı 2 kilometre kısaltacak yolun devam eden kamulaştırma çalışmaları için 30 milyon lira öngürülüyor .
Yıkılan binayla yeni yolun 4025 Sokak ' ı Dostluk Bulvarı ' na bağlayan bölümündeki kamulaştırmalar tamamlanmış oldu . Böylece Yeşillik Caddesi ' ni Dostluk Bulvarı ' yla buluşturan yaklaşık 218 metrelik kısım , 25 metre genişliğiyle uygulama imar planındaki durumuna uygun olarak düzenlenebilecek . Bu bölümde 24 arsa kamulaştırıldı ve 19 bina kamulaştırılarak yıkıldı . Güzergâhın diğer bölümlerindekilerle birlikte bugüne kadar ödenen toplam kamulaştırma bedeli 8 milyon 818 bin lira oldu .
