Hollanda Macaristan'a yarım düzine gol attı

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Hollanda, Macaristan ağlarına 6 gol birden attı ve Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'nın Finaline gözünü diktiğini gösterdi. Maçta sakatlanarak oyunu yarım bırakan Arjen Robben ise takımı ve taraftarları üzdü.

  Dü ; nya Kupası hazırlıklarını sü ; rdü ; ren Hollanda , Macaristan ağlarına 6 gol birden attı ve Dü ; nya Kupası 2010 Gü ; ney Afrika ' nın Finaline gö ; zü ; nü ; diktiğini gö ; sterdi . Maç ; ta sakatlanarak oyunu yarım bırakan Arjen Robben ise takımı ve taraftarları ü ; zdü ; .

Dü ; nya Kupası hazırlıklarını evinde sü ; rdü ; ren Hollanda taraftarı ö ; nü ; nde Macaristan ile karşılaştı . Amsterdam Arena ' da oynanan karşılaşmayı Hollanda 6-1 gibi net bir skorla kazandı . Ancak Arjen Robben ' in sakatlanması skorun ö ; nü ; ne geç ; ti .

Karşılaşmanın 6 . dakikasında Fenerbahç ; e ' nin transfer gü ; ndeminde olduğu iddia edilen PSV ' li futbolcu Balazs Dzsudzsak , Macaristan ' ı 1-0 ö ; ne geç ; irdi . Hollanda bu gole 21 . dakikada Robin van Persie ile cevap verdi ve soyunma odasına 1-1 ' lik beraberlikle girildi .

İkinci yarı Arjen Robben ' in de oyuna girmesinden sonra Hollanda işi iyice şova dö ; ktü ; . 56 . dakikada Weslej Sneijder , 64 ve 78 . dakikada Arjen Robben , 71 . dakikada Mark Van Bommel , 74 . dakikada Eljero Elia attığı gollerle karşılaşma Hollanda ' nın 6-1 ' lik ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile tamamlanırken ; Portakallar rakiplerine adeta gö ; zdağı verdi .

Macaristan karşısındaki mü ; cadelesiyle hazırlık maç ; larını sonlandıran Hollanda , Gü ; ney Afrika ' da dü ; zenlenecek olan Dü ; nya Kupası ' nda , Danimarka , Japonya ve Kamerun ile karşılaşacak . E Grubu ' nda yer alan Portakalllar ilk maç ; ını 14 Haziran tarihinde Danimarka ile yapacak .

ROBBEN SAKATLANDI!


Bu sezon Bayern Mü ; nih ile harika bir sezon geç ; iren Arjen Robben , Macaristan ağlarına iki gol bırakırken ; takım arkadaşı Van Bommel ' in 71 . dakikada atttığı golü ; n de asistini yaptı . Ancak Robben sol ayağına aldığı bir darbe sonucunda yerde kaldı ve arkadaşları endişeyle başına toplandı . Maç ; ın ardından yapılan aç ; ıklamada yıldız oyuncunun durumunun pazar gü ; nü ; yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı belirtildi . Ayrıca Robben bugü ; n Gü ; ney Afrika ' ya gidecek olan Hollanda kafilesinde yer almayacak . Yıldız futbolcunun durumu netlik kazandıktan sonra ya tek başına arkadaşlarının yanına gidecek ya da kupayı evinden izleyecek . Sporx