Ev Sahiplerinden İlginç İstekler Bursa

-EV SAHİPLERİNDEN İLGİNÇ İSTEKLER BURSA (A.A) - 06.06.2010 - GENELLİKLE ÇOCUK SAYISI İLE EVDE KEDİ VE KÖPEK BESLENMESİNE KARIŞAN EV SAHİPLERİNDEN BAZ

 

-EV SAHİPLERİNDEN İLGİNÇ İSTEKLER

BURSA ( A . A ) - 06 . 06 . 2010 - Genellikle çocuk sayısı ile evde kedi ve köpek beslenmesine karışan ev sahiplerinden bazıları , evlerini korumak adına kiracılarından hayalleri zorlayan taleplerde bulunabiliyor .

Kiracılar Derneği ( KİRADER ) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu , kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık ve kavgalarla çok karşılaştıklarını söyledi .

Büyüknohutçu , ev sahiplerinin kiracısının yaşamına doğrudan müdahale edemeyeceğini , ancak bazı konulardaki isteklerinin de karşılanması gerektiğini vurgulayarak , ' Özel hayat kiracıya aittir , ev sahibi fazla karışamaz . Ancak özel hayat , toplum tarafından hoş karşılanmayacak şekilde ilerliyorsa ev sahipleri bu duruma karışabilir . Ayrıca ev sahipleri , evlerine zarar gelmemesi için kiracıya uyarılarda bulunabilir ' dedi .

Son yıllarda bazı ev sahiplerinin kiracısından oldukça garip , şaşırtıcı taleplerde bulunabildiğini , bu konuda kiracılardan şikayetler aldıklarını belirten Büyüknohutçu , şöyle konuştu :

' Gelen bir şikayete göre , bir ev sahibi kiracısının evde gazete biriktirmesini yasaklamış . Evde yangın riskini azaltmak için 2-3 gazeteden fazla bulunması istenmiyor . Hatta ev sahibi zaman zaman bu konuda evde arama bile yapıyor . Başka bir ev sahibi , evinde deodorant kullanılmasını istemiyor . Duvarlarda kimyasal kalıntı bırakıp kansere yol açacağı ve evde patlama riski taşıdığı gerekçesiyle böyle bir yasaklamaya gidiyor . Yaşanan bir olayda ise ev sahibi kiracısının eşyalarını üçüncü kattan aşağı attı . Kiracı , kirasını düzenli ödüyor sorun yok ama çıkarılmak isteniyor . Kiracı da çıkmayınca eşyaları balkondan aşağı atılıyor . '

Büyüknohutçu , bazı ev sahiplerinin taleplerinin üzücü boyutta olabildiğini ifade ederek , şunları kaydetti :

' Bir aile , sırf 20 ' li yaşlarda epilepsi hastası oğlu olduğu için evden çıkarılmak istendi . Başka bir olayda ise yürüme engelli bir çocuğu bulunan aile büyük sıkıntılar yaşadı . Aile 12 katlı binanın 8 . katında oturuyor . Baba naylon poşet satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor . Apartman aidatını düzenli ödemekte güçlük çekiyor . Bina yönetimi , bu vatandaşın katına giden asansörün kapısını kaynak makinesiyle tamamen kapattı . Baba aylarca çocuğunu 8 . kata kadar sırtında indirip çıkardı . Mahkeme kararıyla asansörü açtırdık . '

Genellikle kiraya zam konusunda şikayet aldıklarını dile getiren Büyüknohutçu , ' Enflasyonun üzerinde zam yapmak isteyenler oluyor . ' Çocukluya vermem ' diyenler kadar , çocuk sayısının artırılmaması için söz alanlar bile çıkıyor . Çocuk sayısı artınca evinden çıkarılanlar var ' dedi .

06 . 06 . 2010 10 : 55 : 32