Çocuklar Atıklardan Elbise Yapıp Podyuma Çıktı

Denizli'de ilköğretim öğrencileri kendi tasarladıkları CD, gazete kağıdı ve naylon poşet gibi katı atıklardan yaptıkları giysileri podyumda tanıttı.

  5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla Denizli ' de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu ' nda düzenlenen defileye Vali Yardımcısı Mehmet Çınar , AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel , Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , öğrenciler , veliler ve davetliler katıldı . Defilede Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin tasarladığı ve giydiği katı atıklardan yapılmış elbiseler büyük ilgi topladı . Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu ' ndan 45 öğrenci çevre duyarlılığını arttırmak için CD , gazete kağıdı , naylon poşet
ve plastik tabak gibi katı atıkları kullanarak hazırladıkları defilede , ilk kez podyuma çıkan öğrenciler ise profesyonel mankenlere taş çıkarttı .
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Vali Yardımcısı Mehmet Çınar ' ın konuşma yaptığı etkinlikten sonra sahneye çıkan öğrenciler büyük alkış topladılar . Öğrenciler defilenin sonunda hep birlikte Türk Bayrağı açmayı da ihmal etmediler . Yaptıkları çalışmanın çevrenin korunması için önemli olduğunu söyleyen öğrenciler , " Çevreye atılan katı atıklar insanlara zarar veriyor . Biz bunların değerlendirilebileceğini düşünerek böyle bir çalışma yaptık " dediler .
Zaferiye Abalıoğlu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Semiha Atmaca ise amaçlarının doğaya verilen zararı insanlara anlatmak olduğunu belirterek , çocuklarda bu bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi .
Programın sonunda Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci tarafından ödülleri verildi .