Moskova'da göstericiler için özel alan oluşturulacak

Moskova polisi barışçıl protesto gösterileri için Londra Hyde Park'da olduğu gibi bir alanın oluşturulmasını destekleyebileceklerini açıkladı. Böylece

  Moskova polisi barışçıl protesto gösterileri için Londra Hyde Park ' da olduğu gibi bir alanın oluşturulmasını destekleyebileceklerini açıkladı . Böylece güvenlik güçleri de her hafta onlarca farklı gösteriyi takip etmek ve izinsiz olanları dağıtmak ve gözaltına almaktan kurtulacak .

Moskova polis sözcüsü Janna Ojimina basına yaptığı açıklamada , " Şehir parlamentosu böyle bir alanın oluşturulmasına karar verirse biz de buna karşı çıkmayız . Hangi alan olacağı önemli değil . Önemli olan yasal zemin içerisinde gösterilerin yapılması ve toplum huzurunun ihlal edilmemesi . . . " dedi .

31 Mayıs ' da Triumfalnaya Meydanı ' nda yapılan izinsiz gösteride 170 kişinin göz altına alınmasının ardından gösteriler için özel alan oluşturulması düşüncesi tartışılmaya başladı . Rusya İnsan Hakları eylemcisi Aleksander Brod ' un öncülüğünü yaptığı çalışmaya sivil toplum örgütlerinden de destek var . Brod ' a göre yeni gösteri alanını Kremlin ' in yakınında bulunan Bolotnaya Meydanı olabilir .

Rusya muhalefetinden Lev Ponomarev de Brod ' un düşüncesine katıldığını , ancak gösterilerin tek bir meydanla sınırlandırılmasının doğru olmayacağını kaydetti . Ponomarev ' e göre insanlar farklı alanlarda da gösteri ve toplanma haklarını gerçekleştirebilmeli .

Helsinki Grup başkanı Lyudmila Alekseyeva da tek bir alan tahsisine karşı . Alkeseyeva ' ya göre yine de bir alan olacaksa , burası tarihi mekan Kızıl Meydan olabilir .