Mayına dayanıklı zırhlı araçlar geliyor

Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından BMC, mayına dayanıklı ve taktik tekerlekli 2 bin adet aracın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmeye b

  Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından BMC , mayına dayanıklı ve taktik tekerlekli 2 bin adet aracın Türk Silahlı Kuvvetleri ' ne teslim edilmeye başlandığını bildirdi .

Konuyla ilgili firmadan yapılan açıklamada üretim ve teslimatın Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi İcra Komitesi kararına dayandığı kaydedildi .

Açıklamada şöyle denildi : " 22 Nisan 2009 tarihinde gerçekleşen proje imza töreni ile üretimine başlanan araçların ilk etabını oluşturan 2 , 5 Ton ( 4x4 ) , 5 Ton ( 4x4 ) , 10 Ton ( 6x6 ) Taktik Tekerlekli Araçların teslimatları yapılmaktadır . BMC Sanayi ve Ticaret A . Ş . bu proje kapsamında 2 , 5 Ton ( 4x4 ) , 5 Ton ( 4x4 ) , 10 Ton ( 6x6 ) ve Mayına Dayanıklı Zırhlı Araç olmak üzere yaklaşık 2 bin araç teslim edecektir .

Firma , bugüne değin Türk Silahlı Kuvvetleri ' nin bin adet Taktik Tekerlekli Araç ve 3 bin adet Lojistik Destek Aracını üreterek teslim etmiştir . Bunun dışında dünya ordularına da araçlarını satmaya devam etmektedir . Proje kapsamında sunulan araçlar , 12 yıllık bir çalışmanın eseridir .

BMC daha önce de Türk Silahlı Kuvvetleri ' nin ihtiyacı için , NATO standartlarında 2 , 5 Ton ( 4x4 ) , 5 Ton ( 4x4 ) , 10 Ton ( 6x6 ) Taktik Araç üreterek teslim etmiştir . Özellikle ' Yürüyen Kale ' olarak adlandırılan ' Mayına Dayanıklı Zırhlı Aracı ' ını üretmiş ve seri üretime hazır hale getirmiştir . Mayın , el yapımı patlayıcı ( IED ) ve balistik testlerinden büyük bir başarı ile geçen araca , Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ' Kirpi ' ismi verilmiştir . Aracın balistik tehditlere ve mayına karşı yüksek koruma seviyesine sahip olması , gelecek her türlü tehdidi bertaraf etmektedir . Bu araçlar tamamen NATO standartlarında , Türk Silahlı Kuvvetleri ' nin istek ve talepleri doğrultusunda , BMC ' nin tam bütünleşmiş askeri araç üretim tesislerinde , Türk mühendis ve işçisinin emeği ile üretilmektedir . "

BMC ' nin uluslararası arenada da görücüye çıkacağına işaret edilen açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi : " Taktik Tekerlekli Araçlarından BMC 185-09 B ( 4X4 ) 2 , 5 ton ile birlikte BMC 250-10 Z ( 4X4 ) Çok Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve Yürüyen Kale olarak bilinen BMC MRAP KIRPI yi , 14-18 Haziran 2010 tarihleri arasında Fransa ' nın başkenti Paris ' te düzenlenecek dünyanın en büyük Savunma Sanayi Fuarı olan EUROSATORY 2010 da sergileyecektir .

NATO üyesi ülke orduları ile dost ve müttefik ülke ordularından gelecek talepleri de karşılayabilecek kapasiteye sahip BMC ; tasarım , ürün geliştirme , test , üretim ve satış sonrası desteği tamamıyla dışa bağımlı olmadan yüzde yüz Türk sermayesi ve işgücü ile tam entegre askeri araç üretim tesislerinde gerçekleştirmektedir . "