Kayserililer Türkçe Olimpiyatı'nda duygulu anlar yaşadı (2)

8. Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri programı Kadir has Kongre Merkezi'nde yapıldı. Merkeze akın eden Kayserililer, sevgi

8. Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri programı Kadir has Kongre Merkezi'nde yapıldı. Merkeze akın eden Kayserililer, sevgi dili Türkçe konuşan dünya çocuklarıyla duygulu anlar yaşadı. Çocuklar, farklı ülkelerden olmalarına karşın Türkiye ait şarkılar, halk oyunları ve şiirler seslendirdi.

Program Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin konuşmasının ardından 22 ülkeden 57 çocuğun aynı anda sahneye çıkarak Türkçe şarkılar seslendirmesi ve halk oyunu gösterisi ile başladı. Hemen ardından öğrenciler ferdi olarak Türkçe şarkılarını ve şiirlerini seslendirdi. Geçen yıl katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nda ünlü sanatçı Ebru Gündeş ile düet yapan Azerbaycanlı öğrenci Gülizar birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Gülizar,yoğun istek üzerine ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in parçalarından söyledi.

Filipinler'den gelen iki öğrenci ise Hacivat Karagöz oyununun canlandırdı. Öğrencilerin kendilerinin yazdığı ve seslendirdiği oyunda günümüzden bazı kelimeler kullanması dikkat çekti. Kazakistanlı öğrenciler ise Artvin yöresine ait halk oyunlarını sundu. Kazakistanlı öğrencilerin bu gösterisi ise salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Kırgız öğrenci Caho Rıdvanov'un Daussıla şiirini okudu. Daha sonra Irak Kerkük'ten olimpiyatlara katılan öğrenci Altın Hızma Mülayim şarkısını seslendirdi.

Tacikistanlı öğrenci ise Kayseri yöresine ait Gesi Bağları şarkısını söyledi. Bütün öğrencilerin katıldığı koroda da, 'Seyreyle Güzel Kudreti Mevlam'ı seslendirdi. Daha sonra Kırgızistanlı öğrenci 'Hüzünlü Gurbet'i söyledi. Kazakistan folklor ekibi öğrencileri kendi ülkelerine ait halk oyunları gösterisi sundu. Hemen ardından Azerbaycan'dan Muhammed Memedov sahne aldı. Muhammed, "Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev, 'Biz bir millet iki devletiz' derdi. Ben şimdi ikinci ülkemdeyim. İkinci ülkemin şarkısını söyleyeceğim" diyerek bağlamasıyla 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını seslendirdi. Muhammed'in bu şarkısı ise herkesi duygulandırdı.

Şiir okumak için sahne alan Iraklı öğrenci İpek ise, sahneden inerken, "Bütün şehitlerimizi anıyoruz. Ailelerine sabırlar diliyorum." dedi. Program diğer ülkelerden gelen çocukların seslendirdiği Türkçe şarkılarla sona erdi.

Kayserililerin büyük ilgi gösterdiği Türkçe Olimpiyatları programını AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri İl Emniyet müdürü Cuma Ali Aydın, vali yardımcıları, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve çok sayıda bürokrat ile vatandaş izledi.