İngiliz aktivist Colborne: İsrail askerleri silahsız sivillleri katletti

İsrail komandoların saldırdığı Mavi Marmara'da bulunan İngiliz aktivistlerden Sarah Colborne, gemide yaşadıklarını anlattı.

Londra'ya döndükten son

  İsrail komandoların saldırdığı Mavi Marmara ' da bulunan İngiliz aktivistlerden Sarah Colborne , gemide yaşadıklarını anlattı .

Londra ' ya döndükten sonra saldırı gecesi yaşadıklarını anlatan Sarah Colborne , İsrail hükümetinin iddalarının aksine kendilerinin silahsız olduklarını söyledi . İsrail komandolarını açtığı ateş sonucu bir ok kişinin yaralandığını anlatan Colborne , " Gemide bulunan Knesset üyesi bir Arap , üzerine ' yardım isityoruz ' yazılı pankartlar açarak İsrailli komandolara gösterdi . Ancak komandolar bunu görmezden gelerek o kişinin derhal yerine geçmesini emretti . " dedi .

Aynı zamanda Filistin Dayanışma Kampanyası direktörü olan Sarah Colborne , İsrail komandolarının gemiye indikten sonra tepki gösteren bir aktivisti , kafasına kurşun sıkarak öldürdüklerini dile getirdi . Kendilerinin tamamen insani duygularla hareket ettiklerini ve kesinlikle silahsız olduklarını anlatan Colborne , İsrailli komandoların kendilerine karşı silah kullandıklarını , bazı aktivistlerin hâlâ kayıp olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini söyledi .

Bu arada Sarah Colborne , gemide bulunan acil yardım ekibinin de İsrailliler tarafından kelepçelendiğini ifade etti . " Kesinlikle bu kadarını yapacaklarını tahmin etmemiştim " diyen Colborne , " Gerçek mermiler havada uçuşuyordu . İsrailliler , silahsız sivillerin üzerinde silah doğrultuyordu . " dedi .

İsrail ' in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bunu artık bir kenara oturup izleyemeyeceklerini söyleyen Colborne , " Her gün uluslararası hukuku ihlal ettiklerini artık izleyemeyiz . Biz artık İngiliz hükümetinin Gazze ' deki işgalin sona ermesi , kaybolan sivillerin bulunması ve bir daha sivillere saldırı olmaması için harekete geçmesini istiyoruz . " diye konuştu .