Gazze'ye yardım götüren son iki Denizlili de döndü

İsrail'in, ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda gözaltına aldığı yardım gönüllülerinden iki Denizlili daha

  İsrail ' in , ablukası altındaki Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıda gözaltına aldığı yardım gönüllülerinden iki Denizlili daha yurda döndü . Yüzlerce kişi tarafından büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanan Zeki Kaya ( 56 ) ve Mehmet Emin Kaya ( 24 ) , bu sabah uçakla İstanbul ' dan Denizli ' ye geldi . Çardak Havaalanı ' nda ailesi ve yakınları tarafından karşılanan yardım gönüllüleri , konvoyla şehir merkezine gidip Delikliçınar Meydanı ' nda vatandaşlarla bir araya gelerek hasret giderdi . Genç MÜSİAD ' ı temsilen yardım konvoyuna katılan Mehmet Emin Kaya ile Gökkuşağı Derneğini temsilen katılan Zeki Kaya , meydanda birer konuşma da yaptı .

Yardımları ve halkın selamlarını Gazze ' dekilere ulaştıramamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Zeki Kaya , " Sizlerin yerine onları kucaklayamadık ama şuna inanıyorum ki terör devleti İsrail ' in zulmünü , vahşetini dünyaya ve insanların gözü önüne serdik . İsrail terör devleti yalnızlaşmıştır . Dünyanın gözünde , vicdanlarında hiçbir zaman eski İsrail olmayacaktır . ' ' dedi .

Mehmet Emin Kaya ise Gazze ' ye gidemese de İsrail ' in işgal ettiği Filistin topraklarını gördüğünü dile getirdi . Kaya , " Orada ambargo var , insanlar zulüm altında . Gazze ' dekilerin Ashab-ı Kehf gibi bir mağaraları yok . Biz de bu uğurda yola çıktık . Belki hedefimiz değil fakat amacımız gerçekleşti . Bunu sadece gemideki kişiler değil , bütün insanlar , bütün dünyanın vicdan sahipleri , erdemli insanları başarmıştır . İsrail ' in yaptığını herkes biliyor . Kendi gözlerimizle şahit olduk . Hiçbir şey yapmadığımız halde bana 10-15 asker saldırdı . Vücudumda darp izleri var . Yine de zafer elde ettiğimize inanıyoruz . ' ' şeklinde konuştu .

Denizli ' den Gazzeye giden üç kişiden birisi olan Alperen Ocakları Başkanı Halis Akıncı ise dün ( 3 Haziran ) dönmüştü .