2010 Güney Afrika Dünya Kupası Favorilerinden en son haberler!

Güney Afrika' daki 2010 Dünya Kupası' nın başlamasına yalnızca 7 gün kaldı. Son 7 gün öncesi kupasının favorisi 8 takımdan güncel haberleri bir araya getirdik. Önceki senelerdeki Dünya Kupaları' nda kazandıkları başarılarla bu kupada bize seyir zevki yüksek futbol izleteceklerini ümidettiğimiz 8 takımdan güncel gelişmeleri sizler için derledik.

Güney Afrika’ daki 2010 Dünya Kupası’ nın başlamasına yalnızca 7 gün kaldı. Son 7 gün öncesi kupasının favorisi 8 takımdan güncel haberleri bir araya getirdik.

Önceki senelerdeki Dünya Kupaları‘ nda kazandıkları başarılarla bu kupada bize seyir zevki yüksek futbol izleteceklerini ümidettiğimiz 8 takımdan güncel gelişmeleri sizler için derledik.

2010 Dünya Kupası‘ na yalnızca 8 gün kala 8 gruptaki 8 favori takımdan son haberler şöyle;

Fransa Fransa / A Grubu

Fransa, 2 gün önce Tunus ile 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçında 4-3-3 sistemine adapte olmaya çalıştı. Teknik Direktör Raymond Domenech, Tunus maçında takımını geçen hafta 2-1 kazandıkları Kosta Rika maçına göre daha ofansif bir anlayışla sahaya sürerek oynattı..

Maçta Barcelona'lı yıldız Henry ilk 11′de yer almadı. Fransa‘ ya beraberliği getiren golü atan savunma oyuncusu William Gallas’ın iyileştiği görüldü. Fransa‘nın bu yeni taktiğe uyum sağlaması için biraz süreye ihtiyacı var, çünkü takım 4-3-3 taktiğiyle genelde uyguladığı çift ön liberolu sistemden tek ön liberolu sisteme geçmeye çalışıyor. Fransa, Çin ile 4 haziran cuma günü Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçını yapacak.

Arjantin Arjantin / B Grubu

Dünya Kupası öncesi çok fazla hazırlık maçı yapmayan Arjantin‘ de Maradona, “Sakatlık riskine girmemek için böyle bir karar aldık. Nijerya maçından birkaç gün önce karar vereceğiz. Benim ölümüne savaşacak 23 tane vahşi kedim var. Arjantinliler rahat olsun. Bir rakiplerimizi ızgarada pişireceğiz” dedi.

İngiltere İngiltere / C Grubu

İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Fabio Capello genç yıldız Theo Wallcott’u kadroya dahil etmeyerek büyük bir sürprize imza attı.

Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Theo Walcott, Daily Mirror’a açıklamalarda bulundu: “Capello benim kadroda olmadığımı ve beni Güney Afrika‘ya götürmeyeceğini söyledi. Ona nedeni sormak istedim; fakat böyle bir şansım bile olmadı.” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Almanya Almanya / D Grubu

Güney Afrika‘ da yapılacak olan Dünya Kupası‘ na hazırlanan Almanya‘da sakatlıklar furyasından sonra şimdide milli marş tartışması patlak verdi. Almanya futbolunun efsanevi futbolcusu Franz Beckenbauer, futbolcuların milli marş okumasının şart olmasını isterken, teknik direktör Joachim Löw ise “Ben kendim severek söylüyorum, fakat hiç bir futbolcuyu maç öncesi milli marş okumasını zorlayamam” diyerek bir süre önce bazı oyuncularla bu konuyu konuştuğunu söyleyip şu açıklamada bulundu:

“Şunu çok açık söyleyim, mümkün olduğu kadar çok oyuncunun Milli Marşı birlikte okuması bizi sevindirir ama kimseyi buna mecbur tutamayız. Almanya doğumlu olan oyuncularımız Alman Milli Takımı ve Almanya ile kendilerini tamamen özdeşleştiriyorlar. Ayrıca onların kökenlerini de düşünmek gerekir.”

Hollanda Hollanda / E Grubu

2010 Dünya Kupası yaklaşırken gündemi en sakin takımlardan birisi Hollanda. Teknik direktör Bert van Marwijk, dünkü açıklamasında, Robben’in kalçasındaki sakatlık için ”Biraz sıkıntısı var, ancak ciddi bir şey yok. Hazırlık maçında risk almak istemiyoruz” dedi.

Hollanda, Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçını 5 Haziran Cumartesi günü sahasında Macaristan ile yapacak.

İtalya İtalya / F Grubu

İtalya Teknik Direktörü Marcello Lippi, Alpler’deki hazırlık kampında çalışmalarını sürdürüyor. 23 kişilik kadrosunu açıklayan Lippi’ nin kadrosunda Serie A’ nın ve Şampiyonlar Ligi’ nin yıldızı İnter’ den hiç bir oyuncunun yer almaması dikkat çekti. Kadroda 7 Juventus, 3 AC Milan, 3 Napoli oyuncusu yer aldı. Bunun yanında Genoa, Fiorentina, Sampdoria, Udinese’den ikişer, Cagliari, AS Roma ve Bari’den birer futbolcu listeye girmeye başardı.

Takımda, forvet oyuncu olarak Alberto Gilardino görev yapıyor. Lippi, Gilardino’nun arkasındaki üçlüde Antonio Di Natale, Vincenzo Iaquinta ve Claudio Marchisio’yu oynatıyor. Lippi, Marchisio’nun, Gilardino’nun arkasında oynarken ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu belirtti.

Brezilya Brezilya / G Grubu

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Brezilya, Zimbabve ile karşılaştı. Dünya Kupası‘ nın favorilerinden olan Brezilya rakibini 3-0 ‘lık skorla mağlup ederken; Galatasaray forması giyen Elano’da maçtaki üçüncü golü kaydeden isim oldu.

Ayrıca Brezilya’ nın as kalecisi Julio Cesar 26. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Brezilya‘ ya Güney Afrika Cumhuriyeti‘ nden bir iyi haber geldi. Güney Afrika‘ da yapılan bir anketin sonucunda taraftarların Güney Afrika Milli Takımı‘ ndan sonra en çok destekleyecekleri takım Brezilya çıktı.

İspanya İspanya / H Grubu

2010 Dünya Kupası öncesinde favori takımlar arasında gösterilen İspanya‘nın bu zamana kadar en çok güvenilen ismi kaleci İker Casillas, düşük performansından dolayı tartışma konusu oldu.

Casillas’ ın düşük performansının eleştrildiği Suudi Arabistan’ la hazırlık maçında Andres Iniesta’nın performansı, teknik direktör Vicente del Bosque’u rahatlattı.

Takımı Barcelona’da, sakatlığı nedeniyle son aylarda sadece birkaç dakika oynasa da Iniesta gayet iyi bir maç çıkardı.

Dünya Kupası öncesi İspanya‘ da forvet Fernando Torres ve orta saha oyuncusu Cesc Fabregas’ın sakatlıkları ise devam ediyor.

Vuvuzela‘ nın yasaklanması tartışmaları, Adidas‘ ın ürettiği resmi maç topu Jabulani hakkındaki yorumlar, sakatlıklar ve bu sayfadaki çeşitli haberleri göz önüne alırsak tartışmaların ve gündeminin yoğun olduğu bir Dünya Kupası bizleri bekliyor. Türk Milli Takımının olmadığı bir Dünya Kupası‘ nı izleyecek olan bizler için en iyi temenni bu tartışmaların “güzel futbol“un önüne geçmemesi olacaktır.

dunyakupası