Zirve Üniversitesi yeni fakülteleriyle göz kamaştırıyor

Zirve Üniversitesi yeni öğretim yılına yeni bölümlerle başlıyor.

Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.

  Zirve Üniversitesi yeni öğretim yılına yeni bölümlerle başlıyor .

Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Adnan Kısa , yeni eğitim dönemine Denizcilik Fakültesi ' ni bünyelerine katarak bir ilke imza attıklarını söyledi . Öğrencilerin 3 . ve 4 . sınıfta alması gereken uygulamalı eğitimler için Adana Ceyhan ' da 70 dönüm arazi üzerine ' Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi ' kuracakları bilgisini veren Kısa , " Açtığımız Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği , Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümlerinde 2015 yılında 27 bin iş açığı bulunacağı tahmin edilen denizcilik sektörü için profesyoneller yetiştireceğiz . " dedi .

Zirve Üniversitesi Hazırlık Okulu ' nda başarılı olan öğrencilerini tüm masraflarını karşılayarak Amerika ' ya dil eğitimine gönderdiklerini aktaran Kısa , " Bu yıl 27 öğrencinin faydalandığı bu uygulama sayesinde gençler derslere büyük bir hevesle katılıyor , yurt dışında pratik yapma imkanı buluyor . Zengin altyapısı sayesinde hedeflerine hızla ulaşan ve kendine yeni hedefler koyan üniversite ; güçlü akademik kadrosu , geniş burs olanakları , sosyal imkanları , staj ve iş fırsatlarıyla eğitim dünyasında iddialı bir yere konumlanıyor . " şeklinde konuştu .

Öğrencilerin yaklaşık yüzde 20 ' sinin ÖSYM Üstün Başarı Bursu ile ücretsiz öğrenim şansına sahip olduklarını belirten Kısa , " Burs Plus uygulaması ile ÖSS sıralamasında derece yapan ve Zirve Üniversitesi ' ni tercih eden gençlere aylık nakit burs , ücretsiz yurt gibi birçok özel fırsatlar veriliyor . Not ortalaması ile başarı gösteren veya spor ve sanat alanlarında ülkemizi temsil eden öğrencilere de önemli oranlarda burs imkanı sağlanıyor . " dedi .

Zirve Üniversitesi ' nin İngilizce kadar teknoloji kullanımı da büyük önem verdiğini altını çizen Rektör Kısa , hem eğitim esnasında , hem de mezuniyet sonrasında öğrencilerine önemli kazanımlar sağladıklarını şöyle anlattı : " Teknoloji odaklı eğitim veren okula kayıt yaptıran her öğrenciye Apple Macbook Pro 13 ' ' dizüstü bilgisayar veriyoruz . Derslerin ve notların online takip edilebildiği ; ders kayıtlarının internetten yapılabildiği okulda tüm öğrenciler kampüsteki ücretsiz wireless bağlantıdan yararlanabiliyor . Hızlı wireless internet erişimi sayesinde gençler istedikleri mekanda , istedikleri bilgiye özgürce ulaşıyor . Ayrıca değerli mütevelli heyetimiz , Gaziantep ' in önde gelen iş adamlarından olduğu için , öğrencilerimiz staj ve iş noktasında bir çok avantaja sahipler . "

Eğitim dili ağırlıklı olarak İngilizce olan üniversitede Eğitim Fakülteleri ' nde Türkçe , İktisadi - İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri ' nde İngilizce eğitim veriliyor . Üniversite İngilizce eğitiminin kalitesine büyük önem veriyor . Hazırlık Okulu ' nda dil eğitiminde önde gelen Amerikan okullarından Kuzey Teksas Üniversitesi ' yle ortak program yürütülüyor . Öğrenciler anlaşmalı okulun İngilizce Yeterlilik Diploması ' nı da almaya hak kazanıyor . Eğitimlerine Amerika ' da devam etmek isteyenler , bu diploma sayesinde İngilizce yeterlilik sınavlarından muaf tutuluyor . 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde Zirve ' yi tercih eden gençleri yepyeni fakülte ve bölümler bekliyor . Eğitim Fakültesi ' ne eklenen İngilizce Öğretmenliği Bölümü parlak bir gelecek vaat ediyor . Yeni açılan Hukuk Fakültesi ' nde yoğun İngilizce eğitimi ve uygulamalı dersler sayesinde global hukukçular yetişiyor .

İş dünyasını iyi analiz eden ve öğrencilerine çağın mesleklerini kazandırma hedefindeki Zirve Üniversitesi 2010 - 2011 eğitim-öğretim yılında Hazırlık Okulu için KDV dahil 13 bin TL , Hukuk Fakültesi hariç tüm fakülteler için 14 binTL ; Hukuk Fakültesi için 16 bin TL , Meslek Yüksek Okulu içinse 8 bin TL öğrenim ücreti uygulanıyor . Ödemeler 10 eşit taksitle yapılabiliyor . Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim sağlanıyor .

Zirve Üniversitesi ' nin 2010-2011 Eğitim Öğretim yılındaki bölümleri :

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , İktisat , İşletme , Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi , Uluslararası İlişkiler , Mühendislik Fakültesi , Elektrik- Elektronik Mühendisliği , Bilgisayar Mühendisliği , Endüstri Mühendisliği , Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği , Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği , İnşaat Mühendisliği , Eğitim Fakültesi , İlköğretim Matematik Öğretmenliği , Sınıf Öğretmenliği , Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik , İngilizce Öğretmenliği , Hukuk Fakültesi , İletişim Fakültesi , Radyo Televizyon Sinema . Meslek Yüksek Okulu ' nda ; Bilgisayar Programcılığı , Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı , Dış Ticaret , İşletme Yönetimi , Adalet ve İngilizce Hazırlık Okulu .