Yozgat'a 150 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu ve okul projesi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine 150 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu ve bir okul yapılacağını söyledi

  Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız , Yozgat ' ın Boğazlıyan ilçesine 150 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu ve bir okul yapılacağını söyledi .

Gamsız , Boğazlıyan ' da , kız öğrenci yurdu olarak planlanan inşaat halindeki bina ve Güneykent mevkiinde yapılması düşünülen okulun arsasını gezerek incelemelerde bulundu . İnceleme sonrası yaptığı açıklamasında kız öğrencilerin eğitimine devam etmeleri için fiziki şartların en iyi şekilde sağlanması gerektiğini belirten Gamsız , " Kız Öğrenci Yurdu olarak planladığımız inşaat halindeki binamızın ve Güneykent mevkiinde yapılması düşünülen okulumuzun 6 bin metrekare olan arsanın 8 bin metrekareye çıkartılması halinde buraya da okul yaptıracağız . " dedi .

Kız Öğrenci Yurdu ' nun Boğazlıyan için son derece önemli bir eksiklik olduğuna dikkati çeken Gamsız , " 150 yatak kapasiteli Kız Yurdu ' nun hizmete girmesi için gereken ödeneğe İl Genel Meclisi ' nin onay vermesi gerekiyor . Ödeneğin çıkartılması halinde binayı hızla tamamlayarak , bu eğitim öğretim yılından itibaren hizmete açmamız mümkün . Ancak , her şey ödeneğe bağlı . " diye konuştu .

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız daha sonra Güneykent mevkiinde okul yapılması için belirlenen arsayı yerinde gördü . Belediye tarafından tahsis edilen 6 dönümlük arsaya 2 dönüm daha ilave edilmesi durumunda okul için söz vererek şöyle konuştu : ' ' Bu bölge gelişmeye ve imara açılmış bir bölge . Ancak üzerinde bulunduğumuz arsa okul için yeterli değil . Arsa 6 bin metrekare , bunu 8 bine çıkardığımız zaman buraya bir okul yapabiliriz . Arsanın 8 bin metrekareye çıkartılması halinde okul için söz veriyorum . " dedi .

İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız , Boğazlıyan ziyaretinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda yurt genelindeki liselerden bir kısmının kapatılacağını , diğer liselerinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Anadolu Lisesi ' ne dönüştürüldüğünü hatırlattı . Bu çerçevede İlçemize bağlı Uzunlu ve Ovakent Liselerinin kapatıldığını , bu eğitim öğretim yılından itibaren de Yamaçlı Lisesi ' nin , Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak eğitim vereceğini sözlerine ekledi .