'İstancool Festivali' 2 Temmuzda Başlıyor Ankara

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Liberatum firmasının organizasyonuyla düzenlenen 'İstancool Festivali' 2 Temmuzda başlayacak.

  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Liberatum firmasının organizasyonuyla düzenlenen ' İstancool Festivali ' 2 Temmuzda başlayacak .
Kültürel diyaloğu güçlendirmeyi amaçlayan festival , dünyaca ünlü sanatçıları , edebiyatçıları ve modacıları İstanbul ' da bir araya getirecek .
Türkiye ' nin ve diğer ülkelerin kültür temsilcilerinin katılımıyla panel , söyleşi , performans , sempozyum , sergi gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği festival 4 Temmuzda sona erecek .
Festivalin gala gecesi 2 Temmuzda , Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının iş birliğinde Sepetçiler Kasrı ' nda yapılacak .
Festival kapsamında İstanbul ' da bulunacak ünlü isimler şunlar :
' Nobel edebiyat ödüllü roman yazarı Sir Vs Naıpaul , yazar ve film yapımcısı Hanif Kureishi , yönetmen ve aktör Lee Daniels , Oscar ödüllü yönetmen Stephen Frears , mimar Zaha Hadid , senaryo ve roman yazarı Gore Vidal , model ve aktris Lily Cole , moda tasarımcısı Daphne Guinness , piyanist ve besteci Michael Nyman , çağdaş sanatçı Terence Koh , moda tasarımcısı Gareth Pugh , tasarımcı Philip Treacy , dünyaca ünlü DJ grubu The Misshapes , Vogue İtalya Genel Yayın Yönetmeni Franca Sozzanı , aktör ve mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia ve moda tasarımcısı Kim Jones . '
Festivalde , yazar Leyla Umar , gazeteci-yazar Vecdi Sayar , yazar Elif Şafak , sanatçı Haluk Akakçe , film eleştirmeni Muammer Brav , Pera Müzesi direktörü Özalp Birol , yönetmen Alphan Eşeli , ressam Taner Ceylan , Osmanlı sanatı uzmanı ve iç mimar Serdar Gülgün ve küratör Levent Çalıkoğlu gibi , alanlarında uluslararası üne sahip Türk isimler de yabancı konuklarla bir araya gelecek .
Wallpaper , Time Out , Vogue , Telegraph , BBC gibi basın ve yayın kuruluşları tarafından takip edilecek ' İstancool Festivali ' nin , başta İngiliz basını olmak üzere dünya basınında geniş yer bulması ve İstanbul ' un kültürel anlamda markalaşmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor .
30 . 06 . 2010 09 : 58 : 56