İpek, Soterya'da yeniden hayat buluyor

Hatay yöresinin, binlerce yıllık geçim kaynağı olan ipek, üç girişimci kadının restore ettirdiği eski Antakya evinde yeniden hayat buluyor.

  Hatay yöresinin , binlerce yıllık geçim kaynağı olan ipek , üç girişimci kadının restore ettirdiği eski Antakya evinde yeniden hayat buluyor .

Girişimci iş kadınları Yasemin Mıstıkoğlu , Kadriye Çinçin ve Belgin Ünal bir araya gelerek ' Soterya Antakya Evi ' ni hizmete açtı . ' Tarihin mola verdiği mekan ' sloganıyla açılan Soterya Antakya Evi ' ni çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor .

Antakya Mozaik Müzesi ' nde yer alan soteria adlı mozaikten esinlenerek isimlendirilen Soterya Antakya Evi ' nde bölgenin binlerce yıllık geçim kaynağı olan ipek , kadınların göz nuru iğne oyaları ile yeniden hayat bulmaya başladı . Takı ve fular olarak tasarlanan , ipek ya da iğne oyası kullanılarak yapılan çok özel ürünlerin teşir edildiği mekânda , ayrıca Antakya ' nın yöresel defne , çay ve kına ağacı sabunları da turistlerin beğenisine sunuluyor .

Antakya ' nın unutulmaya yüz tutan iğne oyalarına yeniden hayat vermek amacıyla kurulan Soterya ' da birçok kadının emeği de değerlendiriliyor . Kadınlar evlerinde yaptıkları ürünleri burada satabiliyor .