Emekliler Atatürk Anıtı'na Çelenk Bıraktı

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi 30 Haziran Emekliler Günü ile ilgili olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Emekliler Atatürk Anıtı'na Çelenk Bıraktı
  Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün 30 Haziran 1927 tarihinde emekli olması münasebetiyle 30 Haziran gününün Emekliler Günü ve bu haftanın da Emekliler Haftası olarak bütün yurtta kutlandığını belirtti . Büyükbahçeci
bu haftanın ve tüm gelecek günlerin emeklilere sağlık , huzur , mutluluk getirmesini dilediğinde bulunarak " Çalışırken emeklilik dönemini huzur içinde geçirmeyi düşünürdük ama bu huzuru hiçbir zaman bulamadık . İktidar yetkilileri 8 yıldır emekli aylıklarının yaşanabilir bir düzeye getirileceğini , hizmet ve prime dayalı düzenleme yapılacağını defalarca basın yoluyla açıklamışlardır ama emekliyi yine masa başı TÜFE ' ye mahkum etmişlerdir . Senelerdir işçi ve Bağ-Kur emeklisine milli gelirden pay verilmemektedir . Bugün işçi emeklisi bilhassa da 2000 yılı öncesi emeklileri yüzde 90 açlık sınırı altında aylık almakta ama iktidar bu aylıklar üzerinde de tasarruf yapmaktadır . Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) ' da kısılabilen en kolay gider emekli aylığı artışlarıdır . 5510 sayılı yasa ile kurumlar arası eşitlik sağlanacaktı , yönetim kuruluna çıkan bu kararlarda bile eşitlik yok " şeklinde konuştu .
Emeklilerin emeğinin karşılığı olarak yaşayabilecekleri bir emekli aylığı istediklerini dile getiren Büyükbahçeci " Bizi devlete yük görenler kendileri emekli maaşlarını bankadan çuvalla alıyorlar . Biz işçi emeklileri olarak anayasamızda vazgeçilmez bir unsur olan eşitlik ve vatandaşlık haklarımızı istiyoruz . Anayasa mahkemesinde bekleyen ve bugün açıklanacağı bildirilen kararı emeklimiz sabırsızlıkla bekliyor . Adaletsizliğin giderilmesi için intibak yasamızın çıkması şarttır . Derneğimizin çalışmaları da bu doğrultudadır . Emekliler gününün ve içinde bulunduğumuz emekliler haftasının sorunlarımıza çözüm getirilmesi için bir vesile olması umuduyla hepimize hayırlı olmasını diliyor , tüm emeklilerimizin emekliler günü ve haftasını kutluyorum " dedi .