Dubai garanti verdi, tüm projeler tamamlanacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum, Dubai'de başlanan tüm projelerin mutlaka tamamlanacağı gar

  Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE ) Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum , Dubai ' de başlanan tüm projelerin mutlaka tamamlanacağı garantisini verdi .

CNN televizyonuna özel olarak konuşan El Maktum , " Başladığımız bütün projeleri bitireceğiz . Düşündüğümüz projelerin bazıları belki altı ay , sekiz ay ya da bir yıl gecikebilir fakat gerisi aynen devam ediyor " dedi . En kötü zamanın geride kaldığını ve bir sonraki büyümeye doğru baktıklarını ifade eden El Maktum , tekrar büyümeye hazır olmaları ve tüm dünyadan önce işe başlamaları gerektiğini belirtti .

BAE ' nin ticari merkezi Dubai , krize rağmen geçen 12 ay içerisinde bölgenin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall , bölgenin ilk raylı taşıma sistemi Dubai Metrosu ve yine dünyanın en uzun kulesi Burç Halife ' nin açılışına sahne olmuştu . Tamamlandığında dünyanın en büyük havaalanı olacak olan 33 milyar dolarlık El Maktum Uluslararası Havaalanı ' na da pazar günü ilk kargo uçağı iniş yapmıştı .

Geçtiğimiz yıl HSBC bankası BAE ' de 75 milyar dolarlık projenin iptal edildiğini ya da askıya alındığını haber vermişti . Tüm dünyada etkisini hissettiren finansal durgunluğa rağmen Dubai hükümetine ait Emirates Havayolları , bu ay 32 adet dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 siparişi verdiğini açıkladı . Şeyh Muhammed , Emirates ' in gelecek ay İngiltere ' nin Farnborough kentinde yapılacak hava şovunda başka siparişler verebileceğini de söyledi .