CHP, davet konusunda Başbakan'ın üslubunu beğenmemiş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜİK'in açıkladığı büyüme hızını tarihi rekor olarak değerlendirdiğini, ancak

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜİK'in açıkladığı büyüme hızını tarihi rekor olarak değerlendirdiğini, ancak asıl rekorun, dış talebin büyümeye etkisinin negatif çıkması olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Saymanı Faik Öztrak ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ekonomi politikasını ve mali disiplin kuralını değerlendirdi.

Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin geleceğe yön verebilecek bir mali disiplin uygulamasından yoksun olduğunu savundu. Hamzaçebi, hükümetin de bu eksiği gidermek için Mali Kural Yasa Tasarısı hazırladığını ve bu tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldüğünü anlattı. Hamzaçebi, tasarıda özellikle mali kuralı izleme denetleme ile ilgili yapılan düzenlemelerin, güven verici olmadığını iddia etti.

Hamzaçebi, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını da cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, artan terör olaylarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebileceğini söylediğini hatırlatılması üzerine, şöyle dedi:

"Böyle bir tabloda, Sayın Başbakan'a düşen, 'gelin görüşelim' değil, 'ben muhalefet partisi liderleriyle görüşmeye hazırım. Gelip onlara bilgi verebilirim' demek olmalıydı. Sayın Başbakan bu yaklaşımı biraz gözden geçirirse bütün Türkiye kazanacaktır. Bizim kamu yönetimimizde model böyledir. Görev sahibi olan kişi, bir konuda bir şey yapmak istiyorsa ve birilerinin de fikirlerini dinlemek istiyorsa, 'gelin sizi dinleyeyim' demez, 'görüşelim' der. Bu görüşmenin nerede, nasıl olacağı, her iki tarafın özel kalemlerince belirlenir. Ama Sayın Başbakan, meydan okurcasına 'çağıralım bakalım gelecekler mi' şeklinde bir üsluba giderse bu doğru olmaz. Sayın Başbakan'ın ziyaret etmesi daha uygundur.''